Goed Nieuws op Social Meda
Waxinelichtje by night

Leef

Met dit waxinelichtje creëer je je eigen lichtshow

DIY dinsdag

Wij kregen van meerdere van jullie het verzoek om aandacht te besteden aan DIY (Do It Yourself) projecten. Laat ondergetekende nou juist een enórme fröbelaar zijn! Op deze voorlopig laatste DIY dinsdag maken we wederom een waxinelichtje. Door het bijzondere lichteffect waan je je in een 1000-en-een-nacht sprookje.

Know the drill

Eerder maakten we al heel gemakkelijk een waxinelichtje van schelpen. Het waxinelichtje dat we nu gaan maken, vergt ietsje meer lef. Zo moet je je een beetje op je gemak voelen met een boormachine.

De beoefende klusser ziet overigens dat op onderstaande foto helemaal geen metaalboortjes staan, maar houtboortjes (lees in dit artikel hoe je verschillende boren kunt herkennen). Het leek mij in 1e instantie wel zo gemakkelijk om een houtboor te gebruiken, vanwege dat scherpe puntje (voor meer grip). Maar ik ben zuinig op mijn materiaal, dus pakte er uiteindelijk toch maar een metaalboortje bij. Omdat je dan minder grip hebt, is het wel belangrijk om voldoende druk uit te oefenen op het blikje voordat je daadwerkelijk gaat boren. Je moet er even gevoel voor krijgen.

Benodigdheden voor het maken van het waxinelichtje
Foto uit eigen archief

Benodigdheden voor je waxinelichtje

  • een blikje
  • boormachine met metaalboortje 4mm
  • waxinelichtje

Aan de slag

Het blikje dat als waxinelichtje gaat dienen, koop je gewoonweg in de supermarkt. Tegenwoordig zit veel in glazen potjes (wat weer handig is als je je eigen jam wil maken), maar bijvoorbeeld fruit en knakworsten worden vaak nog in blik geleverd. Peuzel de inhoud op, haal de papieren wikkel ervan af en je kunt aan de slag met je waxinelichtje.

Leg iets op de grond (een lap/ doek of stuk krant), want door het boren komen er kleine stukjes metaal los. Klem vervolgens het blikje tussen je knie en je voet. Althans, zo deed ik dat. Een werkbank zal vast een stuk veiliger zijn (en misschien moet ik hier opmerken dat GoedNieuws niet aansprakelijk gehouden kan worden voor eventuele verwondingen), dus let een beetje op a.j.b.! Boor vervolgens rondom kleine gaatjes in het blik.

Waxinelichtje: het resultaat
Foto uit eigen archief

Waxinelichtje erin, wachten totdat het donker is en bewonder de lichtshow op je muren. Het waxinelichtje staat overigens ook leuk in de tuin (die je met deze groene tips zomerklaar hebt gemaakt). Als je ‘m buiten laat staan, gaat hij op den duur (door de regen) verroesten. Maar dat kan juist de ‘look’ zijn waar je naar op zoek bent. Zet het volgende muziekje op en geniet van de (hopelijk vele) zwoele zomeravonden.

https://www.youtube.com/watch?v=RoU_lyYzSUc

Deel dit bericht op Social Media


Vond je dit een leuk bericht? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Je ontvangt dan wekelijks jouw shot energie in je mailbox!

Continue Reading

Nog meer Leef

To Top