Goed Nieuws op Social Meda
Een blaadje van klei

Leef

Een decoratief blaadje van klei

DIY dinsdag

Wij kregen van meerdere van jullie het verzoek om aandacht te besteden aan DIY (Do It Yourself) projecten. Laat ondergetekende nou juist een enórme fröbelaar zijn! Vandaag maken we een decoratief blaadje van klei.

Benodigdheden voor een blaadje van klei

  • Klei. Ik had nog klei liggen, maar je kunt deze ook heel gemakkelijk zelf maken. Hier vind je het recept daarvoor.
  • Stukje bakpapier
  • Een mesje
  • Deegroller
  • Een mooi blaadje (of blaadjes)
  • Spatel (om de klei van het bakpapier te krijgen)
  • Optioneel: steekringen
Benodigdheden
Foto uit eigen archief

Aan de slag

Was eerst je handen. Ik ging namelijk met witte klei aan de slag nadat ik in de tuin had gewerkt. Dus mijn eerste probeersel belandde linea recta in de prullenbak…

Leg het bakpapier op tafel en rol met de deegroller de klei ongeveer tot het formaat dat je wil. Ik koos voor een simpel rondje, maar je kunt hierop variëren. Leg het blaadje op de klei en rol er met de deegroller overheen om de afdruk te maken. Trek het blaadje er nu voorzichtig af.

Aan de slag met blaadje en klei
Foto uit eigen archief

Variëren met vormen

Met een steekring kun je de vorm mooi rond krijgen. Maar zoals gezegd, kun je ook voor vierkant of rechthoekig gaan. Wat je wil. Het is jouw feestje. Ook leuk is om de vorm van het blaadje aan te houden. Snij dan – voordat je het blaadje van de klei haalt – met een mesje langs de contouren van het blad.

Als je met de DIY van vorige week aan de slag bent gegaan (Maak van bramen je eigen jam en/of likeur), is het een idee om blaadjes van de bramenstruik te gebruiken. Maak vervolgens een klein gaatje aan de bovenkant. Als de klei is uitgehard (of nadat deze uit de oven komt. Dit is afhankelijk van welke kleisoort je gebruikt. Laat het dan wel eerst even afkoelen!), kun je er een lintje doorheen doen en aan de pot of fles hangen.

Een ander origineel idee is te vinden op Happy Monday Blog. Zij legde het blaadje in een kommetje waardoor het een beetje opkrult. Zo krijg je meer een schaaltje. Dat kun je gebruiken voor sieraden, maar ook om bijvoorbeeld een theelichtje op te zetten. Genoeg mogelijkheden dus. Veel fröbelplezier!

Deel dit bericht op Social Media


Vond je dit een leuk bericht? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Je ontvangt dan wekelijks jouw shot energie in je mailbox!

Continue Reading

Nog meer Leef

To Top