Goed Nieuws op Social Meda

Leef

De Bibberbar: een plek om over je angsten te praten

De Bibberbar klinkt als een hippe nieuwe plek om een shotje te doen. En in het feite is het dat ook: de Bibberbar is een gratis online meeting waar mensen die last hebben van angst, dwang, paniek of depressie terecht kunnen voor een shot steun van lotgenoten. Een veilige plek om verhalen en ervaringen te delen, naar elkaar te luisteren en elkaar te steunen, maar ook om met elkaar te lachen. 

Wat is de Bibberbar?

De Bibberbar is een initiatief van de ADF Stichting, een patiënten- en familieorganisatie voor iedereen die te maken heeft met angst- en dwangklachten. De ADF Stichting streeft naar meer openheid over – en meer begrip voor – angst- en dwangklachten. Mensen met angst- en dwangklachten schamen zich namelijk vaak voor hun problemen, terwijl ze daar zelf niks aan kunnen doen. Ten eerste is het, net als bijvoorbeeld het hebben van een gebroken arm, niks om je voor te schamen. Ten tweede ben je absoluut niet alleen: maar liefst 1 op de 5 Nederlanders heeft een angststoornis. 

Foto: Nikola Jovanovic, Unsplash

Hoe werkt het?

De Bibberbar is een gratis online meeting waar je terecht kunt voor contact met lotgenoten. Zolang de lockdown voortduurt kun je hier iedere week gratis terecht. Als je je inschrijft, ontvang je de link naar de Zoommeeting in je mailbox. De meeting duurt van 20:00 tot 21:00. 

Het eerste half uur wordt er aan de hele groep een vraag gesteld: iedereen die wil mag de vraag beantwoorden. De rest luistert. Er wordt niet op elkaar gereageerd. Dit is zodat er écht geluisterd wordt naar degene die aan het woord is, om de aandacht voor elkaar te verdiepen. 

Vervolgens splitst de host iedereen op in kleine groepjes: binnen de kleine groepjes mag je wel op elkaar reageren. Het laatste kwartier komt iedereen weer bij elkaar in de grote groep. Iedereen die wil kan nu alsnog iets delen of vertellen hoe het in het kleine groepje was.

Tot slot

Kortom, de Bibberbar is een prachtig, gratis initiatief om mensen met angst- en dwangklachten te helpen en te steunen, zeker in deze moeilijke tijden. De Bibberbar wordt gesponsord door Landzijde.

Titelfoto: Alexander Popov, Unsplash

Deel dit bericht op Social Media


Vond je dit een leuk bericht? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Je ontvangt dan wekelijks jouw shot energie in je mailbox!

Continue Reading

Nog meer Leef

To Top