Goed Nieuws op Social Meda
Verzameling schelpen

Leef

Met schelpen een vaas of waxinelichtje maken

DIY dinsdag

Wij kregen van meerdere van jullie het verzoek om aandacht te besteden aan DIY (Do It Yourself) projecten. We snappen het helemaal. Die pandemie gáát maar door en we zijn op zoek naar alternatieve manieren om de tijd te verdrijven. Laat ondergetekende nou juist een enórme fröbelaar zijn! Vandaag maken we een vaas en/of waxinelichtjes van schelpen.

Twee vliegen in één klap

Met deze DIY sla je twee vliegen in één klap: 1. Je maakt lekker een wandeling op het strand, en 2. Je verzamelt tegelijkertijd materiaal voor je fröbel project.

Wat heb je nodig?

  • Schelpen
  • Dubbelzijdige tape en/of alleslijm
  • Een stukje touw
  • (Lege) glazen potjes, potten of vazen

Schelpen in alle soorten en maten

Je kunt voor dit project helemaal los gaan. Je kunt schelpen mixen en matchen. Of juist voor 1 soort gaan. Ik deed het allebei. Ik maakte een hoger waxinelichtje van scheermesjes; een laag, klein waxinelichtje met een mix van schelpen; en een vaas met mosselschelpen:

Waxinelichtjes en vaas van schelpen

Hoe ga je te werk?

Omdat de scheermesjes bol staan, is het lastig ze op glas te lijmen. Daarom koos ik ervoor om op het glazen potje (boven- en onderaan) rondom dubbelzijdige tape aan te brengen. Dan is het een kwestie van de schelpen er tegenaan drukken. Het touwtje dat ik er omheen bond, heeft eigenlijk twee functies: het staat leuk, maar houdt de boel ook een beetje bij elkaar. Vooral als je het waxinelichtje buiten laat staan, kan de lijm van de tape na verloop van tijd door o.a. regen zijn plakfunctie verliezen. Dan heb je alsnog het touwtje dat het geheel een beetje bij elkaar houdt.

Voor de vaas en het kleine waxinelichtje gebruikte ik lijm. Zelf had ik even niks anders beschikbaar dan knutsellijm. Dat was best een gedoe. Het droogde langzaam, waardoor het een meditatief gehalte kreeg. Elk schelpje moest ik zo’n 5 minuten vasthouden en dan was het alsnog een geglij en geschuif. Achteraf gezien, denk ik dat het misschien ook geholpen had als ik het glas met schuurpapier een beetje had opgeruwd. Dan kan de lijm zich net ietsje beter hechten. Je komt denk ik hoe dan ook beter beslagen ten ijs als je ‘alleslijm’ gebruikt. De naam zegt het al: je kunt er (van) alles mee lijmen.

Je hoeft jezelf trouwens niet te beperken tot waxinelichtjes of vazen, die overigens ook leuk zijn om cadeau te geven. Mensen waarderen het (over het algemeen) erg als ze een zelfgemaakt geschenk krijgen. Hier vind je een mooi voorbeeld van iemand die (de rand van) een spiegel met schelpen beplakte.

Nogmaals: we zien foto’s van jullie creaties graag tegemoet komen! En heb je de DIY aflevering van vorige week gemist? Lees hier hoe je jouw eigen design lamp kunt maken.

Titelfoto door Oskars Sylwan – Unsplash

Deel dit bericht op Social Media


Vond je dit een leuk bericht? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Je ontvangt dan wekelijks jouw shot energie in je mailbox!

Continue Reading

Nog meer Leef

To Top