Goed Nieuws op Social Meda
Voodoo pop van ex

Leef

Maak je eigen look-alike voodoo- of knuffelpop

DIY dinsdag

Wij kregen van meerdere van jullie het verzoek om aandacht te besteden aan DIY (Do It Yourself) projecten. Laat ondergetekende nou juist een enórme fröbelaar zijn! Op het programma van vandaag staat het maken van je eigen look-alike voodoo- of knuffelpop.

Voodoo pop

Het lijkt wat haaks te staan op wat deze site uitstraalt, namelijk positiviteit en optimisme. Hoe past voodoo daar dan in? Nou, vergis je niet. Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt namelijk dat het heilzaam werkt een voodoo pop van je baas (die je onheus behandeld heeft) te bewerken met tangen, spelden of vuur. En als we het dan toch hebben over zaken die je eigenlijk niet hoort te doen: ook een potje vloeken op zijn tijd blijkt heel therapeutisch te werken. Het lijkt dan wel ongepast en negatief maar omdat het de mentale gezondheid ten goede komt, is dit dan toch wel weer Goed Nieuws.

Beide artikelen schreef ik half november, met Sinterklaas dus voor de deur. Mijn zus had/heeft een irritante ex, en onder ons gesproken: ik ook. De optelsom was dan ook snel gemaakt. Geïnspireerd ging ik aan de slag en ik kan het iedereen aanraden: maak je eigen voodoo- of knuffelpop! En dat is echt niet alleen voor de december maanden weggelegd.

Leg de lat niet te hoog

Kijk vooral naar de karakteristieken van iemand. Een bril, piercing, oorbellen of tattoo springen natuurlijk meteen in het oog. Maar heeft iemand volle lippen of juist niet? Een kleine of misschien gemiddeld net wat grotere neus? Een slank postuur of net ietsje voller? Grote of juist kleine kijkers? Vergroot deze dingen uit.

En maak je niet druk om je naai-skills. Juist de grove en onregelmatige steken, geven het een authentiek karakter.

Foto uit eigen archief

Wat heb je nodig?

  • een persoon (of dier) ter inspiratie
  • stukjes vilt en stof in verschillende kleuren
  • een (stof)schaar
  • spelden (om het stof bij elkaar te houden voordat je het aan elkaar naait)
  • garen in verschillende kleuren en een (grote en kleine) naald
  • knopen (voor de ogen)
  • vulmateriaal (te krijgen op de markt of bijvoorbeeld de HEMA)
  • een brei- of haaknaald om het vulmateriaal in de smallere stukken te krijgen (een potlood of pen kan ook dienst doen)

Hoe ga je te werk?

Maak van te voren een schets van het gezicht en de lichaamsdelen. Teken deze twee keer (voor- en achterkant) met potlood over op het vilt of stof en knip het uit. Hou wel rekening met het vulmateriaal: het wordt niet een plat, maar 3D ontwerp.

Bevestig nu eerst de ogen (van garen of knopen), neus (apart deel) en mond (van garen) op het gezicht. Naai vervolgens met grove steken (of fijne, daar ben je helemaal vrij in) de voor- en achterkant grotendeels aan elkaar. Stop de vulling erin en naai het dicht. Met garen kun je nu (in lussen) het haar op het hoofd naaien.

De afzonderlijke delen (het gezicht, nek, lijf en de ledematen) naai je later met fijner garen aan elkaar vast. Voor de dunnere ledematen (zoals de benen of armen) is het handig om met een brei- of haaknaald (pen of potlood voldoen ook) de vulling erin te proppen.

Doorvoel tijdens het maken je band met de persoon. Zoals hierboven beschreven, was die in mijn geval niet 100% positief. Maar ook niet 100% negatief. En juist dat maakt het een speciaal proces. Het hoeft bovendien ook niet per se een voodoo pop te zijn. Je kunt ook een knuffelpop maken. Van iemand die je lief is (zo maakte ik voor mijn vader zijn hond), of die je moet missen. Het creëren van deze pop (voodoo of knuffel) maakt herinneringen en ervaringen weer levend en meer tastbaar. Je doorvoelt de band die je hebt of had (positief en/of negatief) en dat kan troost bieden of je verwerking ten goede komen.

De knuffelmakers

Heb je helemaal geen zin in al dit gepruts en gedoe, maar heb je wel behoefte aan een aandenken aan die ene speciale (of gewraakte) persoon? De knuffelmakers verknuffelen mensen en dieren aan de hand van jouw ingestuurde foto’s. Als je nou wel helemaal los gaat, dan zien wij jouw creaties graag tegemoet komen. Stuur je ze ons toe?

Onze vaste columniste Dorien schrijft sinds kort trouwens wekelijks over de liefde. Verrassende liefde, schurende liefde, liefde op afstand, maar vooral mooie liefde. Wil jij jouw verhaal delen met haar en ons? Neem dan contact opl

Titelfoto uit eigen archief

Deel dit bericht op Social Media


Vond je dit een leuk bericht? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Je ontvangt dan wekelijks jouw shot energie in je mailbox!

Continue Reading

Nog meer Leef

To Top