Goed Nieuws op Social Meda

Goednieuws.nl

Natuur

Zon, zee en plogging

Tijdens het joggen afval oprapen, dat is ‘plogging’. Het woord is een samenvoeging van het Zweedse ‘plocka up’ dat oprapen betekent, en jogging. Een held genaamd Daan gaat langs de hele Nederlandse Noordzeekust lopen en plastic afval opruimen. En wij kunnen allemaal meedoen!

23 etappes afval opruimen

Daan is afgelopen zaterdag gestart in Den Helder en eindigt naar verwachting 23 dagen later op zondag 30 augustus in Cadzand. 23 etappes met iedere dag een ander start- en eindpunt. Dan ben je nogal een held.

Vele handen

Daan heeft helaas maar twee handen. Wellicht wil jij ook een handje helpen? Daan nodigt iedere dag mensen uit om mee te lopen. Inschrijven hiervoor kan via de website en via facebook events. Een stukje of een etappe, alles is mogelijk. Er geldt een maximaal aantal mensen per dag en er wordt rekening gehouden met 1,5 meter afstand. Zit het vol, dan kan je natuurlijk gerust ergens anders een potje gaan ploggen.

Volle stranden

Met de volle stranden deze dagen is er vast geen gebrek aan vuilnis om op te rapen. Bijkomend voordeel is dat je af en toe een verfrissende duik kunt nemen. Tot kniehoogte weliswaar. Schrijf je in of draag elders je steentje bij. Veel plog-plezier!

Foto door Brian Yurasits – Unsplash
4+

Deel dit bericht op Social Media


Vond je dit een leuk bericht? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Je ontvangt dan wekelijks jouw shot energie in je mailbox!
Continue Reading
Jeroen Wiercx

Alweer vijf jaar geleden kwam ik tot de conclusie dat ik meer behoefte had aan goed nieuws en leuke verhalen. Die ontdekkingsreis heeft uiteindelijk geleid tot het opzetten van deze toffe website. Met goed nieuws en leuke verhalen voor jullie allemaal. Ik ben daarom ook apetrots dat Goednieuws.nl het levenslicht ziet. Met een clubje inspirerende mensen is dit allemaal mogelijk gemaakt. En ons clubje is alleen maar groeiende. Meer goed nieuws is onderweg! Ik heb een schat van een vriendin en een superheld van een zoontje. Samen brengen wij de tijd door in het Amsterdamse of elders in de wereld in onze camper. Ik houd van lekker eten, een drankje op z'n tijd en ben op mijn best als ik mooie avonturen beleef met vrienden en familie. In mijn vrije tijd tokkel ik wat op mijn gitaar, mag ik soms een kite oplaten en draaf ik door het Vondelpark om mijn goddelijke lijf te behouden (yep, Boeddha is ook een God).

Nog meer Natuur

To Top