Natuur

Zon, zee en plogging

Published on

Tijdens het joggen afval oprapen, dat is ‘plogging’. Het woord is een samenvoeging van het Zweedse ‘plocka up’ dat oprapen betekent, en jogging. Een held genaamd Daan gaat langs de hele Nederlandse Noordzeekust lopen en plastic afval opruimen. En wij kunnen allemaal meedoen!

23 etappes afval opruimen

Daan is afgelopen zaterdag gestart in Den Helder en eindigt naar verwachting 23 dagen later op zondag 30 augustus in Cadzand. 23 etappes met iedere dag een ander start- en eindpunt. Dan ben je nogal een held.

Vele handen

Daan heeft helaas maar twee handen. Wellicht wil jij ook een handje helpen? Daan nodigt iedere dag mensen uit om mee te lopen. Inschrijven hiervoor kan via de website en via facebook events. Een stukje of een etappe, alles is mogelijk. Er geldt een maximaal aantal mensen per dag en er wordt rekening gehouden met 1,5 meter afstand. Zit het vol, dan kan je natuurlijk gerust ergens anders een potje gaan ploggen.

Volle stranden

Met de volle stranden deze dagen is er vast geen gebrek aan vuilnis om op te rapen. Bijkomend voordeel is dat je af en toe een verfrissende duik kunt nemen. Tot kniehoogte weliswaar. Schrijf je in of draag elders je steentje bij. Veel plog-plezier!

Foto door Brian Yurasits – Unsplash

Mobiele versie afsluiten