Goed Nieuws op Social Meda

Foto

Nederland op zijn mooist

Ik laat je zien dat je niet naar het buitenland hoeft om te genieten van de natuur. Wekelijks ga ik op zoek naar mooie plaatjes in de Nederlandse natuur. In ons dichtbevolkte landje is het soms een kunst om de schoonheid om ons heen te ontdekken. Voortaan deel ik de prachtige resultaten van mijn ontdekkingstocht met jullie. 

CatchFish heeft z’n buik vol van plastic soep

Wie mij langer volgt weet dat ik een groot fan ben van het strand. Helaas is mijn geliefde strand steeds vaker vervuild door zwerfafval. Een mooi statement tegen deze vervuiling is het kunstwerk CatchFish. Naar idee van Suzanne Buis heeft het Castricums kunstenaarscollectief CAKtwo (Berend Wijers, Fred Boon en Marina Pronk) CatchFish ontworpen en gemaakt.

Maar hoe gaaf is dit, nu zijn wij niet alleen een heel mooi kunstwerk rijker maar gaat afval er toch nog cool uitzien. De buik is al aardig gevuld met plastic PET flessen, die weer zijn ingezameld door kinderen van camping Bakkum en camping Geversduin, de kleuters van een basisschool en het steeds wisselende Beach Clean Up team van Daan Strang en Steef de Ruijter. Maar het zou nog mooier zijn als mensen gewoon hun eigen afval mee zouden nemen of deponeren in één van de vele afvalcontainers op het strand. Helaas is dit beeld nog een utopie. Wil je dit prachtige kunstwerk in levende lijve zien ga dan naar het strand van IJmuiden bij Seaport Marina en kijk naast strandpaviljoen Makai Beach. 


Meer over Robert

Robert is 52 jaar oud, gehuwd en heeft een zoon van 19 en een dochter van 23. Beide creatief. Hij is werkzaam op een VMBO school als leerling coördinator. Hij woont in IJmuiden vlakbij de Kennemerduinen en het strand van IJmuiden. Wil je meer natuurfoto’s zien, kijk dan op zijn Instagram account @green.pixs.

Deel dit bericht op Social Media


Vond je dit een leuk bericht? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Je ontvangt dan wekelijks jouw shot energie in je mailbox!

Continue Reading

Nog meer Foto

To Top