Goed Nieuws op Social Meda

Foto

Nederland op zijn mooist

Ik laat je zien dat je niet naar het buitenland hoeft om te genieten van de natuur. Wekelijks ga ik op zoek naar mooie plaatjes in de Nederlandse natuur. In ons dichtbevolkte landje is het soms een kunst om de schoonheid om ons heen te ontdekken. Voortaan deel ik de prachtige resultaten van mijn ontdekkingstocht met jullie. 

Hommels 

De naam ‘hommel’ komt van het Nederduitse woord ‘Hummel’, dat ‘zoemer’ betekent. Hommels zijn een geslacht binnen de bijensoort. Ze zien er wel duidelijk anders uit dan andere bijen met hun wollige, kleurrijke beharing. Ze zouden misschien verward kunnen worden met de gewone bij, maar verschillen toch echt op een aantal punten. Zo liggen hun puntoogjes bovenop de kop bijna op één lijn. Verder is de kop van hommels (onder de beharing) altijd geheel zwart, terwijl deze bij mannetjesbijen aan de voorkant witachtig is.

Persoonlijk vind ik ze gewoon machtig mooi in de tuin, hier gefotografeerd bovenop de korenbloem. Prettige bijkomstigheid is dat het super bestuivers zijn en dat ze eigenlijk niet steken, behalve als je ze echt in het nauw drijft. In Nederland hebben we zo’n dertig hommelsoorten, al zijn sommige hiervan al tientallen jaren niet meer waargenomen en dus mogelijk uitgestorven. Wil je meer weten over de hommel kijk dan ook eens op deze site.


Meer over Robert

Robert is 52 jaar oud, gehuwd en heeft een zoon van 19 en een dochter van 23. Beide creatief. Hij is werkzaam op een VMBO school als leerling coördinator. Hij woont in IJmuiden vlakbij de Kennemerduinen en het strand van IJmuiden. Wil je meer natuurfoto’s zien, kijk dan op zijn Instagram account @green.pixs.

Deel dit bericht op Social Media


Vond je dit een leuk bericht? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Je ontvangt dan wekelijks jouw shot energie in je mailbox!

Continue Reading

Nog meer Foto

To Top