Goed Nieuws op Social Meda

Natuur

Patagonia: aarde als enig aandeelhouder

De oprichter van het bekende duurzame merk Patagonia heeft zijn bedrijf weggegeven zodat alle toekomstige winst naar het klimaat gaat. Of zoals hij zelf schrijft “earth is now our only shareholder”. Als dat geen geweldig gebaar is.

Fast fashion

Patagonia staat al veel langer bekend als een merk dat duurzaamheid omarmt. Geen ‘fast fashion’, maar duurzame kleding die jaren meegaat. Het bedrijf werd in 1973 opgericht door de bergbeklimmer Yvon Chouinard, die ondanks het goedlopende bedrijf een relatief bescheiden leven bleef leiden. Hij draagt meestal oude kleren, rijdt naar verluidt rond in een oude auto en heeft geen mobiele telefoon of computer. Al sinds 1985 draagt Patagonia 1% van haar winst over aan goede doelen ten bate van de natuur.

Stichting

Yvon doet met deze stap iets buitengewoons, buitengewoon goed zelfs. Hij geeft zijn bedrijf weg. Patagonia wordt ondergebracht in een stichting en die stichting zal de winst gebruiken om goede doelen te steunen. En dat is niet zomaar een winst; Patagonia heeft de laatste jaren een gemiddelde winst van liefst EUR 100 miljoen. Met zulke bedragen kan een hoop goeds worden gedaan. Dat die winst alleen maar toe mag nemen!

Titelfoto: Unsplash

Deel dit bericht op Social Media


Vond je dit een leuk bericht? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Je ontvangt dan wekelijks jouw shot energie in je mailbox!

Continue Reading

Alweer vijf jaar geleden kwam ik tot de conclusie dat ik meer behoefte had aan goed nieuws en leuke verhalen. Die ontdekkingsreis heeft uiteindelijk geleid tot het opzetten van deze website, met goed nieuws en leuke verhalen voor jullie allemaal.

Nog meer Natuur

To Top