Goed Nieuws op Social Meda

Foto

Nederland op zijn mooist

Ik laat je zien dat je niet naar het buitenland hoeft om te genieten van de natuur. Wekelijks ga ik op zoek naar mooie plaatjes in de Nederlandse natuur. In ons dichtbevolkte landje is het soms een kunst om de schoonheid om ons heen te ontdekken. Voortaan deel ik de prachtige resultaten van mijn ontdekkingstocht met jullie. 

Thijsse’s Hof

Afgelopen week mocht ik samen met mijn dochter een basisworkshop fotografie geven in Thijsse’s Hof. Thijsse’s Hof is een Heemtuin gelegen in het Bloemendaalse bos. Een Heemtuin is een tuin waar in alleen inheemse soorten staan, dus planten, struiken en bomen die hier in Nederland ook in het wild voorkomen. Daar zijn heel zeldzame soorten bij die in de natuur bijna uitgestorven zijn. Op zo’n plek een workshop geven is een feestje. De tuin was op zijn hoogtepunt. Maar één ding sprong er wel uit voor mij en dat waren de grote keizerlibellen. Thijsse’s Hof heeft ook een mooie vijver met hoge grassoorten. Juist deze omgeving is ideaal voor deze libel. De grote keizerlibel is de grootste vertegenwoordiger van de glazenmakerfamilie. Het is in België en Nederland na de zeer zeldzame gewone bronlibel de grootste libel. De lichaamslengte van volwassen dieren ligt tussen 64 en 84 millimeter.


Meer over Robert

Robert is 52 jaar oud, gehuwd en heeft een zoon van 19 en een dochter van 23. Beide creatief. Hij is werkzaam op een VMBO school als leerling coördinator. Hij woont in IJmuiden vlakbij de Kennemerduinen en het strand van IJmuiden. Wil je meer natuurfoto’s zien, kijk dan op zijn Instagram account @green.pixs.

Deel dit bericht op Social Media


Vond je dit een leuk bericht? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Je ontvangt dan wekelijks jouw shot energie in je mailbox!

Continue Reading

Nog meer Foto

To Top