Goed Nieuws op Social Meda

Natuur

Eindelijk heeft de pandababy een naam

Als sterren aan de hemel staan, dan denk je meteen aan Fan Xing. ‘Fan Xing’ betekent namelijk sterrenhemel in het Chinees. En dat is de naam van de pandababy die begin mei in Ouwehands Dierenpark in Rhenen werd geboren.

Ode aan Van Gogh

De naam is een ode aan het beroemde schilderij De Sterrennacht van Vincent van Gogh. Maar liefst 22.000 mensen stemden op de nieuwe naam van de pandababy. Alle namen waarop kon worden gestemd bevatten een verwijzing naar de geboorteplaats van het levende knuffeldier. Meer dan 25% van de stemmen ging naar Fan Xing. Met zo’n naam mag de panda zich gelukkig prijzen.

Sterrennacht: foto door Yamaitrop Vioreenlack – Unsplash

Even geduld

We hebben met z’n allen flink wat geduld moeten oefenen. Traditiegetrouw krijgt een pandababy in China pas na 100 dagen een naam toegewezen. In dit geval duurde het zelfs 106 dagen. Pasgeboren panda’s zijn de eerste 100 dagen ook het kwetsbaarst. Fan Xing heeft inmiddels dus een grote overlevingskans. Gelukkig maar!

Hey Boy Hey Girl

Met de naam Fan Xing is er gekozen voor een lekker neutrale variant. Het is namelijk nog niet duidelijk of het jongetje of een meisje betreft. Place your bets please.

Deel dit bericht op Social Media


Vond je dit een leuk bericht? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Je ontvangt dan wekelijks jouw shot energie in je mailbox!

Continue Reading

Nog meer Natuur

To Top