Goed Nieuws op Social Meda

Algemeen

Een Ouwehands babyboom in Rhenen

Heel Ouwehands Dierenpark in Rhenen eet de komende weken beschuit met muisjes, want er is een baby panda geboren! Een baby reuzenpanda, om heel precies te zijn.

Zo’n acht maanden eerder dan verwacht is het zover. Een babyboom in ons dierenrijk. Een ‘boom’ niet zozeer door kwantiteit, meer door kwaliteit en dat is het tenslotte waar het om gaat.

Heel Ouwehands Dierenpark in Rhenen eet de komende weken beschuit met muisjes, want er is een baby panda geboren! Een baby reuzenpanda, om heel precies te zijn.

Een terugblik

De afgelopen maanden las het weg als een bouquetromannetje. Toen de ouders Wu Wen en Xing Ya aankwamen in Nederland waren ze nog te jong om te paren. Het was ook te vroeg om te bepalen of ze een goede match zouden zijn, iets wat in de reuzenpandawereld van belang is. Het kan niet zomaar met iedereen. Wu bleek een dame om rekening mee te houden, luid en aanwezig en daar houdt niet elke man van. Maar Xing liet zich niet afschrikken en ze leken tot elkaar aangetrokken.

Gelukt

Dan is timing ook een erg belangrijke factor. Er is een piepklein tijdslot waarin de bevruchting kan plaatsvinden, maar ook hier stelden Wu en Xing niet teleur. Aan de inzet zou het niet liggen! Toen begon het grote afwachten. De urine van Wu gaf hoopvolle signalen af, maar zeker wisten we het niet. Tot de stilte die momenteel over Ouwehands Dierenpark ligt werd verstoord door een kreetje uit het reuzenpanda verblijf. Een kreetje van een baypanda, geen mooier geluid te bedenken voor onze trouwe panda fans.

Eind goed al goed

En voor wie nu vreest dat we aan het slot van deze roman zijn gekomen, wees niet getreurd. Wu blijft voorlopig met haar jong in het kraamhol, maar over een paar maanden gaan ze zich laten zien. Dan ziet ook Xing zijn jong, weer een moment om naar uit te kijken. En het klapstuk, de uitsmijter van deze saga, volgt over een paar jaar. Het pandajong gaat terug naar China om daar in het wild verder te leven. Het perfecte happy end.

Deel dit bericht op Social Media


Vond je dit een leuk bericht? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Je ontvangt dan wekelijks jouw shot energie in je mailbox!

Continue Reading

‘Als ik de baas zou zijn van het journaal, dan werd meteen het nieuws een heel stuk positiever. De hele wereld werd meteen een beetje liever, want ik negeerde alle narigheid totaal.’ De kinderen die dit zongen waren zo gek nog niet. En hoewel je de narigheid op volwassen leeftijd gewoonweg niet kan negeren, probeer ik in alles de positieve kant te zien. Of de grappige, die is er vaak ook. In Hilversum woon ik tussen de mooiste natuur in een fijn huis. Met mijn man, mijn drie kinderen en onze kat (what were we thinking!) woon ik in de grootste chaos. Met mijn laptop werk ik waar en wanneer ik wil aan mijn column, mijn boek en mijn teksten. En als er tijd over is, tja dan zal ik jullie laten weten wat ik ga doen.

Nog meer Algemeen

To Top