Goed Nieuws op Social Meda

Natuur

Beschermde dieren zijn in the winning mood

Ieder jaar worden er miljoenen dieren verhandeld om als huisdier te dienen, voor hun vlees of vacht en soms zelfs omdat mensen denken dat deze dieren genezende krachten bezitten. Maar het tij voor deze dieren keert!

Ieder nadeel heb z’n voordeel

De uitbraak van het coronavirus zorgt er namelijk voor dat heel wat zeldzame en met uitsterven bedreigde dieren nu een stuk beter beschermd worden. Zoals Cruijf het al zei: “ieder nadeel heb z’n voordeel”. Een visionair die Johan. Maar goed, uitgerekend dankij corona krijgen de beestjes dus wat meer ademruimte.

Mogelijke oorzaak

Eerder vertelden we jullie al dat schubdieren niet meer gebruikt mogen worden in traditionele medicijnen. Mede dankzij de inspanningen van het Wereld Natuur Fonds. Meerdere organisaties voeren nu campagne om de verkoop van levende wilde dieren op markten volledig te verbieden.

Niet alleen voor het welzijn van de diertjes, maar ook omdat heel wat pandemieën hun oorsprong lijken te hebben in de handel in wilde dieren. Uitstekende redenen om te kappen met die handel.

Photoshot License Ltd / Alamy Stock Photo

Kappen met die handel dus 

De handel in wilde dieren levert criminele organisaties ieder jaar miljoenen op. Voor sommige organisaties is het voordeliger en een stuk minder gevaarlijk om wilde dieren over de grens te smokkelen dan een pakketje drugs. Veel dieren worden als huisdier verkocht, komen in private dierentuinen terecht of belanden op iemands bord. 

Britse campagne 

De Britse krant The Independent is een grootschalige campagne gestart om de markten met wilde dieren te stoppen. Daarnaast willen ze dat het verhandelen van dieren beter wordt gereguleerd om de risico’s op toekomstige pandemieën te verkleinen. 

Ook gaan ze samenwerken met de stichting Space for Giants die helpt bedreigde dieren in Afrika en Azië te conserveren. Nee, niet door ze naar de maan te sturen. Space for Giants heeft als doelstelling om bijvoorbeeld populaties olifanten en neushoorns te laten herstellen. Puik initiatief!

Foto: unsplash

Dieren in juichstemming

Beschermde dieren hebben heel wat te winnen bij dit soort campagnes en organisaties. Het zijn namelijk vooral beschermde dieren die op de zwarte markten terecht komen. Indien dit beter wordt gereguleerd – en vooral: bestraft wordt, zullen er heel wat minder dieren op een illegale manier worden verhandeld. Goed nieuws.

Deel dit bericht op Social Media


Vond je dit een leuk bericht? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Je ontvangt dan wekelijks jouw shot energie in je mailbox!

Continue Reading

Alweer vijf jaar geleden kwam ik tot de conclusie dat ik meer behoefte had aan goed nieuws en leuke verhalen. Die ontdekkingsreis heeft uiteindelijk geleid tot het opzetten van deze website, met goed nieuws en leuke verhalen voor jullie allemaal.

Nog meer Natuur

To Top