Goed Nieuws op Social Meda

Natuur

Beekse Bergen is een rode panda rijker

Niet de gebruikelijke zwart-witte variant, zoals we die kennen uit Rhenen, maar een rode panda. In Safaripark Beekse Bergen in Hilvarenbeek is begin deze maand zo’n rode panda geboren. En dat is best wel bijzonder.

Rode panda

Anders dan zijn zwart-witte grote broer, zijn de rode panda’s een stuk kleiner en rood van kleur. Ze hebben veel weg van een wasbeer. De rode vacht is versierd met witte en zwarte vlekken. Ook kun je ze herkennen aan hun staart. Hierop zitten 12 afwisselende rode en bruin-gele ringen. Bij de jonkies zie je deze ringen nog niet. De kop van de rode panda is opvallend rond. Wil je nog meer weten? Kijk dan dit vermakelijke filmpje:

Kwetsbare diersoort

De geboorte is bijzonder omdat de rode panda is geclassificeerd als kwetsbaar. In het wild leven er in China nog maar zo’n 2.500 stuks. Gelukkig zijn er in verschillende dierentuinen over de wereld fokprogramma’s om de soort te laten herstellen.

“Met het jong gaat het goed”, vertelt hoofd dierenverzorging Kris Jansen tegen Omroep Brabant. “We hebben er alle vertrouwen in dat het groot wordt.” De moeder van de rode panda is 4,5 maand in verwachting geweest.

Jongetje of meisje?

“De eerste periode is het jong fragiel en daarom laten we moeder Angels, vader Turner en hun zoon of dochter volledig met rust. We komen dus ook niet in het nest en weten daarom nog niet welk geslacht de nieuwe aanwinst heeft”, zegt Jansen.

Je moet nog wel even geduld hebben voordat je de babypanda in het echt kan zien. “Rode panda’s zijn echte nestdieren en de jongen blijven daar heel lang zitten. Pas na een maand of drie komen ze naar buiten”, geeft Jansen aan. Gelukkig kun je de baby hieronder al bewonderen. Wat is ie schattig!

Deel dit bericht op Social Media


Vond je dit een leuk bericht? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Je ontvangt dan wekelijks jouw shot energie in je mailbox!

Continue Reading

Nog meer Natuur

To Top