Goed Nieuws op Social Meda

Column

Vloeibare joggingbroek

De huidige lockdown valt me zwaar. In ieder geval een stuk zwaarder dan de eerste. Toen was alles nieuw. Spannend zelfs. Ik volgde het nieuws over Covid-19 op de voet. Het stilvallen van ons land kon ik op een hoop manieren waarderen. Een lege sociale agenda was ook wel eens lekker rustig. En er was tijd voor reflectie, een zoektocht naar ontspanning, beweging en natuur.

Inmiddels leven we wel in het nieuwe normaal, maar kan ik nog altijd niet zeggen dat ik er aan gewend ben. Sterker nog, het lijkt wel alsof ik in deze januari maand meer en meer de weg kwijt raak. En dat terwijl ik maanden lang heb lopen verkondigen dat bij iedereen zijn ware aard naar boven komt in een crisissituatie. Zoals Cyndi Lauper zou zeggen: I see your true colors shining 

Niet verslappen

Even gechargeerd gezegd heeft namelijk iedereen de gelegenheid om zich te kleden in een smoking of in een joggingbroek. Afgezien van Cabaretier Roué Verveer dan, die kiest voor the best of both worlds. Hij had er zelfs een dresscode van gemaakt voor bij zijn kerstdiner: ‘kerstpyjama van onder, chic van boven’ viel te lezen in het Parool. 

Persoonlijk ben ik geen aanhanger van de joggingbroek. ‘Niet verslappen’ is mijn thema. Maar ook ik moet bekennen dat ik op zoek ben naar comfort. Ondanks goede voornemens betekent dat een hang naar comfort food en in mijn geval nog veel liever: comfort wine

Comfort wine

Ook de wijnen die je drinkt zijn onder te verdelen in bijzondere flessen voor uitzonderlijke gelegenheden en de vloeibare joggingbroek. Die laatste categorie omschrijf ik ook wel als comfort wine. Ongeacht je kennisniveau of budget ben ik er van overtuigd dat iedereen een persoonlijke comfort wine heeft. 

Ga maar na: heb je nog een fles liggen in je rek, die je op die ene vakantie bij de boer hebt gekocht? Een cadeau van die ene vriend die zo goed weet wat je lekker vindt. Of juist de wijn waar je altijd op terug kan vallen en die nooit tegenvalt. Nu we weten dat de horeca nog wel even dicht blijft, daag ik je uit. Trek je favoriete comfort wine open. Maak het jezelf gemakkelijk, eet er wat lekkers bij en geniet van die vloeibare joggingbroek. 

Titelfoto: Hani Pirzadian – Unsplash


Meer over Bas

Bas Korpel (1978) is vinoloog, wijnschrijver en recensent. Hij woont op een steenworp afstand van het Vondelpark waar hij dagelijks zijn hond uitlaat. Bas is getrouwd en heeft drie kinderen. Samen met Jur Baart maakte hij Burp the other wine book. Jaarlijks proeft hij honderden wijnen, onder andere voor De Grote Hamersma, waar hij een van de recensenten van is. 

Deel dit bericht op Social Media


Vond je dit een leuk bericht? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Je ontvangt dan wekelijks jouw shot energie in je mailbox!

Continue Reading

Nog meer Column

To Top