Goed Nieuws op Social Meda

Column

Vakantietip: Andersomdag

Langzaam komt het in zicht: dé zomervakantie. Bij mijn vriendinnen met voornamelijk kleine kinderen ving ik nogal wat tegenstrijdige berichten op over de mate van zin die we hier in hebben.
‘Heerlijk,’ verzucht de een. ‘Lekker uitslapen, geen stress met huiswerk of sport.’ De ander kijkt een beetje bang. ‘Die van mij weten niet wat uitslapen is en willen de hele dag bezig gehouden worden.’
Weer een ander deelt mee dat zoonlief op zeilkamp gaat en dochterlief op ponykamp, want er moet tenslotte ook gewerkt worden.

Monsters temmen

Er barst een kleine discussie los over de zelfredzaamheid van kinderen tegenwoordig. Over hoe ze wel Netflix kunnen installeren, maar nog geen drinken voor zichzelf kunnen pakken als wij moeders er niet zijn. Complete vlogs kunnen ze maken én uploaden op youtube of TikTok, maar o wee als er afgewassen moet worden. De een na de ander begint te razen. Hoe gaan we de monsters temmen deze zomer?

Andersomdag

Ik denk terug aan mijn moeder en onze vakanties vroeger. Wij begonnen altijd met een Andersomdag.
Dan waren mijn zus en ik de ouders en mijn vader en moeder de kinderen. Dan moesten wij dus ontbijt, lunch en avondeten verzorgen, poetsen en zorgen. Mijn moeder ging dan ook na een uur op de bank tv te hebben gekeken roepen dat ze zich verveelde. Of rare vragen stellen. ‘Mogen wij de tuin omspitten om te kijken of er schatten liggen?’ Vragen waar mijn zus en ik dan eerst van dachten: ‘Ja, natuurlijk! Wij doen mee!!’ Maar vervolgens kwamen we tot het besef dat we moesten denken als ouders. Zonde van het mooie gras dus.

Mijn zus en ik deden ook boodschappen en hadden, als ik het me goed herinner, vrijwel iedere Andersomdag chili con carne gemaakt. Dan ging onze vader ons nadoen. ‘Wat is dat? Lust ik dat? Heb ik dat vaker gegeten?’ Na een dag waren wij echt gesloopt. Terwijl we er ieder jaar toch ook weer naar uit keken. Wij mochten hen dan ook naar bed sturen en zelf nog opblijven. Maar volgens mij zaten wij zelf altijd te knikkebollen voor de tv.

Ik geef het als tip mee aan de rest. ‘Wat een briljant plan, Eef! Ik laat mijn zoon koken en dan eet ik er ook niks van, ga ik er gewoon uitgebreid mee zitten spelen. Ik denk dat ik er een andersom week van maak.’
Mocht je dus binnenkort boodschappen gaan doen en onderweg ouders hutten ziet bouwen en in de supermarkt bloedserieuze kids ziet shoppen voor eenvoudige recepten. Dan weet je het. Het is Andersomdag!

Photo by Elly Fairytale from Pexels

Deel dit bericht op Social Media


Vond je dit een leuk bericht? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Je ontvangt dan wekelijks jouw shot energie in je mailbox!

Continue Reading

Ik schreef volgens mijn moeder eerder dan ik praten kon. Ik schrijf ruim 18 jaar columns voor diverse doeleinden. Daarnaast ben ik oprichter en eindredacteur van de Feel Good Glossy Vita Magazine & HX Magazine. Ik heb in mei 2020 mijn eerste Kinderboek gepubliceerd: Stip. Over een verdrietig lieveheersbeestje met maar één stipje. Samen met mijn dochter Sira (13) heb ik mijn tweede Kinderboek Paul, de Slak gepubliceerd. Over een slakje dat zich nergens thuis voelt. Daarbovenop heb ik de twee liefste dochters van de wereld, drie schattigste hondjes die je ooit hebt gezien én de allerleukste man ooit aan de haak geslagen. Want sprookjes die schrijf je toch lekker zelf? ;)

Nog meer Column

To Top