Goed Nieuws op Social Meda

Column

Ongevraagd advies

Graag wil ik van deze gelegenheid gebruik maken om iets duidelijk te maken. Ik ben spierwit. Nu weet ik dat in jouw hoofd direct allerlei adviezen beginnen te ratelen. Hoe ik dat weet? Nou, omdat ik deze bij de eerste zonnestralen direct voorgeschoteld krijg.  Daarom draag ik ook graag lange jurken en rokken. ‘Maar dan word je nooit bruin’, hoor ik je denken. Zucht. Dat maakt mij dus niet uit!

Dat lijken mensen maar niet te kunnen bevatten: ‘Je moet het gewoon opbouwen, elke dag even in de zon’,
‘Er zijn pillen die je kunt slikken om pigment aan te maken’, ‘Je moet je insmeren met kokos of olijfolie, dan verbrand je even, maar dan word je uiteindelijk wel bruin’, ‘Je moet sporten in de volle zon’ en ‘Je hebt van die zelfbruiningscrèmes dan heb je tenminste een tintje.’ Uhm, ik verbrand van de zon, ga geen pillen slikken om een kleurtje te krijgen, verbranden is pijnlijk en ongezond, ik hoef geen zonnesteek en ken je de Oempa Loempa’s nog?

Succesvol

Bij deze grijp ik dus graag mijn kans om te zeggen dat ik de – ongetwijfeld goed bedoelde – tips niet hoef. Ik vertel bij elke ongevraagd advies over India. Daar begrijpen ze er helemaal niets van dat wij met zijn allen massaal bruin willen worden. Daar geven ze per jaar ruim 388 miljoen euro uit aan crèmes die de huid juist lichter maken. Hoe lichter je huid, hoe succesvoller je bestaan. Je maakt meer kans op een goede baan en een huwelijkspartner. Ik knik altijd trots naar mijn benen als ik dit verhaal vertel, maar iedereen reageert hetzelfde: ‘Maar we zijn niet in India!’

Eerlijkheid gebiedt mij te zeggen dat ik die instelling ook niet begrijp. Wat je niet kunt accepteren moet je veranderen, en wat je niet kunt veranderen moet je accepteren. Je huid is je huid en die hoef je niet te veranderen, alleen te verzorgen. Dit is het, hier moet ik het mee doen.

Voordelen!

Bijna doorzichtig zijn heeft trouwens ook serieuze voordelen:
– Bij mij hoeft de zuster (en zelfs de stagiaire) niet op zoek naar mijn aders, die zie je direct.
– Tatoeages komen extra goed uit.
– Ik hoef nooit rouge op te doen, ik knijp mezelf gewoon in mijn wangen en voila een natuurlijk blosje.
– Wanneer ik ergens wandel in een zomerse outfit krijg ik altijd een stoel aangeboden met de vraag of het wel gaat. – Wanneer ik dan ook nog met mijn hand wapper krijg ik geregeld kosteloos een verkoelend drankje aangeboden.
– Niemand raakt mij op het strand kwijt, want ik geef licht.

Zo zie je maar lijkbleek zijn heeft zijn voordelen, al noem ik het liever lelieblank.

Titelfoto: pexels

Deel dit bericht op Social Media


Vond je dit een leuk bericht? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Je ontvangt dan wekelijks jouw shot energie in je mailbox!

Continue Reading

Ik schreef volgens mijn moeder eerder dan ik praten kon. Ik schrijf ruim 18 jaar columns voor diverse doeleinden. Daarnaast ben ik oprichter en eindredacteur van de Feel Good Glossy Vita Magazine & HX Magazine. Ik heb in mei 2020 mijn eerste Kinderboek gepubliceerd: Stip. Over een verdrietig lieveheersbeestje met maar één stipje. Samen met mijn dochter Sira (13) heb ik mijn tweede Kinderboek Paul, de Slak gepubliceerd. Over een slakje dat zich nergens thuis voelt. Daarbovenop heb ik de twee liefste dochters van de wereld, drie schattigste hondjes die je ooit hebt gezien én de allerleukste man ooit aan de haak geslagen. Want sprookjes die schrijf je toch lekker zelf? ;)

Nog meer Column

To Top