Goed Nieuws op Social Meda

Leef

Zo kom jij van slechte gewoontes af

Te laat naar bed gaan, regelmatig ongezond eten of hele nachten lang liggen te piekeren… Voor één keertje kan het geen kwaad, maar zodra je er (al dan niet onbewust) aan went, zit je al snel met slechte gewoontes. En als die slechte gewoontes er eenmaal zijn, kom je er helaas maar moeilijk vanaf. Gelukkig ben jij met deze tips binnen no time van je slechte gewoontes af. 

Te laat naar bed gaan

Nu in de coronatijd werken en studeren we veel vaker thuis. Dat betekent dat er voor velen van ons wat minder structuur in de dag zit: dingen als opstaan, lunchen, sporten en avondeten doen we niet meer via het strakke schema van vroeger, maar wanneer het ons uitkomt. Op zich is dat misschien fijn, maar niet voor je bioritme: dat gedijt bij routine en zorgt ervoor dat je ’s avonds op een vast tijdstip slaperig wordt. 

Zodoende helpt het aanbrengen van meer structuur in je dag om op tijd naar bed te gaan en voldoende nachtrust te scoren. Bepaal van tevoren hoe laat je in bed wilt liggen en richt daar je dag op in. Met name de laatste 2 uur voor het slapengaan zijn belangrijk: probeer deze uren niet te werken of op je mobiel te zitten, maar neem een warme douche of lees een goed boek. Daar word je ook zen van!

Ongezond eten

Kan jij ook niet stoppen met snacken? Geen zorgen, er zijn genoeg makkelijke manieren om minder (ongezond) te snacken. Het is belangrijk dat je lief voor jezelf bent! Gun jezelf ook wat. “Nooit meer chips” is namelijk moeilijk volhouden en zo verlies ook je motivatie. Spreek in plaats daarvan bijvoorbeeld af dat je alleen nog maar chips eet in het weekend. 

Tip: nog last van coronakilo’s? Hier lees je hoe er vanaf komt.

Foto: Free to use sounds, Unsplash

Piekeren

Een onaardige opmerking of een plotselinge verandering: er is niet veel voor nodig om volledig in de piekerstand te schieten. Gelukkig kun je daar ook makkelijk weer uit komen. Dat doe je door een kwartiertje ervoor uit te trekken: in plaats van de piekergedachten te verdringen, schrijf je ze in dat kwartier op en geef je jezelf de ruimte om ze uitgebreid door te nemen. Zo krijg je meer grip op je gedachten en pieker je in het vervolg minder. 

Heb je nou een andere slechte gewoonte waar je maar moeilijk vanaf komt? Laat het ons weten, gaan wij uitzoeken hoe je er vanaf komt!

Titelfoto: Anthony Tran, Unsplash

Deel dit bericht op Social Media


Vond je dit een leuk bericht? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Je ontvangt dan wekelijks jouw shot energie in je mailbox!

Continue Reading

Nog meer Leef

To Top