Goed Nieuws op Social Meda

Leef

Last van coronakilo’s? Zo kom je er vanaf

Ben jij ook zo aangekomen sinds de lockdown? Ik wel. Coronakilo’s noemen ze dat. Nou, die zijn bij mij dus zonder twijfel aanwezig. Omdat het nieuwe “lockdownlaagje” op mijn buik me toch niet zo beviel, heb ik gezocht naar gezonde en makkelijke manieren om af te vallen en meer coronakilo’s te voorkomen. En gelukkig zijn die er! 

De oorzaak van coronakilo’s

Door het vele thuiszitten wordt eten extra aantrekkelijk. En makkelijk. Een koekje hier, een zak chips daar. Het ligt allemaal binnen handbereik. Ook door eventuele verveling lijkt snacken aanlokkelijk: hierdoor krijg je een tijdelijke “geluksboost” die korte metten maakt met negatieve gevoelens. Hartstikke begrijpelijk allemaal, maar helaas is dit wel hoe coronakilo’s verschijnen. 

Gaan met die banaan

Er is dus een zeer grote kans dat ook jouw coronakilo’s helemaal niet voortkomen uit trek, maar uit verveling of andere nare gevoelens. Gelukkig is er een simpele truc om te checken of je écht honger hebt of niet.

Als je weer op het punt staat om (te veel of ongezond) te snacken, probeer jezelf dan eerst af te vragen of je ook zin hebt in een banaan. Is het antwoord nee, dan snack je vermoedelijk als tijdverdrijf of je hebt te maken met zogeheten “lekkere trek”. Zodra je je hier bewust van wordt neemt je trek waarschijnlijk af.

Foto: Louis Hansel, Unsplash

Op zoek naar alternatieven

Maar goed, zo’n dag werken of studeren vanuit huis zonder te snacken is natuurlijk op zijn zachtst gezegd vervelend. Wees daarom niet te streng voor jezelf!

Snacken mag best, maar probeer dan gezonde alternatieven te vinden voor ongezonde tussendoortjes. Bijvoorbeeld stukjes prei of wortel met een dipsaus in plaats van chips en stukjes appel met pindakaas in plaats van koekjes. Dat scheelt al een hele hoop! Zo kan jij genieten van je snackmoment zonder coronakilo’s in het verschiet.

Inspiratie nodig voor makkelijke en gezonde tussendoortjes? Klik dan hier.

Foto: Ola Mishchenko, Unsplash

De strijd tegen coronakilo’s

Gewapend met deze tips pak ik de strijd tegen mijn coronakilo’s weer op en loer af en toe twijfelend naar de fruitschaal met bananen. Voor iedereen die ook zijn coronakilo’s kwijt wil: gaan met die banaan! Je kan het. En drink vooral af een toe een kopje Chinese thee voor het slapen gaan.

Titelfoto: Liam Johnson, Unsplash

Deel dit bericht op Social Media


Vond je dit een leuk bericht? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Je ontvangt dan wekelijks jouw shot energie in je mailbox!

Continue Reading

Nog meer Leef

To Top