Goed Nieuws op Social Meda

Leef

Weten dat je bloed weer stroomt

Bloed geven doet leven. Donoren in Canada, het Verenigd Koninkrijk en Zweden krijgen een berichtje wanneer het bloed dat zij doneerden gebruikt wordt. Op die manier willen ze mensen aansporen om (nog meer) bloed te geven. Goed idee!

Nieuwe donoren 

Ook in ons land is het vaak een hele strijd om nieuwe donoren aan te trekken. Mensen zijn bang van de prik, hebben geen tijd, of weten niet dat iedere druppel telt. Ben jij eigenlijk al donor?

Om het doneren wat tastbaarder te maken besloot men in Canada, het Verenigd Koninkrijk en Zweden om de donoren nauwer te betrekken en hen een berichtje te sturen wanneer hun gedoneerde bloed daadwerkelijk een patiënt hielp. In het Verenigd Koninkrijk krijg je zelfs te horen in welk ziekenhuis jouw bloed gebruikt werd. 

Een mooi begin van de dag als je hoort dat jouw bloed iemand heeft geholpen. Het geeft extra bevestiging dat je met een simpele bloeddonatie mensen kan helpen, of zelfs redden.

Blijven doneren 

Een van de grote problemen waar ziekenhuizen en donorcentra mee te maken hebben is dat mensen maar een enkele keer bloed doneren. Hoewel zij natuurlijk erg blij zijn met elke donatie is het toch erg belangrijk dat donoren terugkomen. 

Door mensen nauwer te betrekken via de sms’jes hopen zij donoren aan te zetten te blijven terugkomen. 

Tot 3 mensen helpen 

Wanneer je een zakje bloed doneert kan je wel tot 3 mensen helpen. Wanneer je bloed doneert ben je je er misschien niet eens van bewust dat jouw bloed binnen de kortste keren van levensbelang is voor iemand in jouw regio. 

350.000 donoren in Nederland 

In Nederland geven zo’n 350.000 mensen actief bloed. Oftewel zo’n 2% van alle Nederlanders geeft bloed. Dat is goed voor zo’n 750.000 donaties. Met dit bloed worden ieder jaar meer dan 300.000 patiënten geholpen. 

En jij? 

Zou het krijgen van een berichtje wanneer jouw bloed gebruikt wordt jou aanzetten om meer of vaker bloed te geven? In Canada, het Verenigd Koninkrijk en Zweden zag men een toename aan donoren en het aantal keren dat een donor bloed doneert. Wij vinden het een goed idee. Wat jullie?

[poll id=”2″]
Foto: Unsplash

Deel dit bericht op Social Media


Vond je dit een leuk bericht? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Je ontvangt dan wekelijks jouw shot energie in je mailbox!

Continue Reading

Alweer vijf jaar geleden kwam ik tot de conclusie dat ik meer behoefte had aan goed nieuws en leuke verhalen. Die ontdekkingsreis heeft uiteindelijk geleid tot het opzetten van deze website, met goed nieuws en leuke verhalen voor jullie allemaal.

Nog meer Leef

To Top