Goed Nieuws op Social Meda

Leef

Staycation-tips voor de beste zomer ooit

Eindelijk is het zover: zomervakantie! De tijd van zon, zee en prangende vragen als: wat gaan we deze zomer doen? Goednieuws.nl schiet te hulp. Eerder verscheen er al een artikel over hoe je veilig reizen makkelijker maakt en vandaag zetten we tips op een rijtje voor de beste staycation ooit. Thuisblijven saai? Dacht het niet.

Toerist in eigen regio

Terwijl jij thuis boven je puzzelboek zit te verzuchten dat er bij jou in de buurt toch niks te doen is, zijn andere mensen op weg naar jouw regio om daar vakantie te vieren. Dus trek je mooiste Hawaii-shirt uit de kast en hang je fototoestel om je nek: om de toerist uit te hangen hoef je niet af te reizen naar verre oorden. Inspiratie nodig? Hieronder een stappenplan: 

1. Onderzoek

Iedere vakantie begint met het maken van plannen: een staycation is hierop geen uitzondering. Pak je laptop en zoek de leukste activiteiten bij jou in de buurt op. Kijk wat er allemaal te doen is in grot(er)e steden en plaatsen in jouw omgeving en provincie. Sites als TripAdvisor en TripTalk zijn handig voor zowel het zoeken van leuke uitjes in jouw regio als voor dat ultieme vakantievoorpret-gevoel. Hier wat tips van de redactie: 

Staycation-activiteiten in Amsterdam

Unieke staycation-accommodaties in Nederland

Insiders-tips in Utrecht

Op avontuur in Noord-Holland

Foto: unsplash

2. Voorpret 

Stap 1 afgerond en een leuke bestemming of activiteit gevonden? Top! Nu is de verleiding natuurlijk groot om meteen met gierende banden te vertrekken, maar dat is juist zonde: zo loop je voorpret mis. En dat is nu juist één van de dingen die vakantie zo leuk maakt. Het is dus beter om het iets later te plannen, zodat je nog een weekje (of op zijn minst een paar dagen) hebt om je erop te verheugen en het beste te halen uit je planning. 

3Have fun

Eenmaal aangekomen is het tijd om te genieten. Ga dus gerust uit eten, ook als je dit normaal gesproken misschien niet zo snel in eigen omgeving doet. Daar is het ten slotte staycation voor!

Foto: unsplash

Vakantie in eigen huis

Hou jij het deze zomer liever bij Tuinzania en Woonkameroen? Ook in eigen huis en tuin kun je prima vakantie vieren. Denk aan een gezellige picknick in de tuin en filmavonden. Of ga je voor een productieve zomer? Het kan allebei met deze tips:

Thema-avond

Voeg vakantiesfeer aan je diner of filmavond toe door er een thema aan te geven. Roep bijvoorbeeld je woonkamer uit tot klein-Italië: iedereen neemt een Italiaans gerecht mee en na het eten kijk je films als La Dolce VitaThe Godfather en The Good, the Bad and the Ugly. Vakantiegevoel gegarandeerd.

Zomerproject

Ook leuk: verzin een zomerproject om op te focussen. Geef de woonkamer een make-over of bouw een tuinhuisje. Of ontwikkel jezelf: leer een instrument bespelen of ga op kook- of talencursus. Zo hou jij een nieuwe vaardigheid over aan de zomervakantie!

Foto: unsplash

Super staycation

Kortom, er is genoeg te doen en te genieten deze zomer. We wensen iedereen een heerlijke vakantie en een super staycation toe!

Deel dit bericht op Social Media


Vond je dit een leuk bericht? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Je ontvangt dan wekelijks jouw shot energie in je mailbox!

Continue Reading

Nog meer Leef

To Top