Goed Nieuws op Social Meda

Leef

Veilig de grens over met Google Maps

Nu de besmettingscijfers zo mooi zijn en de regels versoepelen, gaan we langzaamaan de deur weer uit. We willen op pad! Weg van huis en tuin, een ander uitzicht dan de schutting van de buurman. Maar hoe pak je dit aan? Want we willen voorzichtig zijn, niet in massa’s terechtkomen en voorkomen dat een tweede virusronde ons allemaal weer in een intelligente lockdown zet.

Een zee van regels

Weten aan welke regels je je moet houden is nog niet eenvoudig. Welke afstandsregels gelden waar? Draag je een mondkapje of is dit niet verplicht? Helemaal als je naar het buitenland gaat, vliegen de diverse regels je om de oren.

Veilig reizen wordt een makkie

Google Maps heeft hier een fantastische update voor gemaakt. Kon je eerst je vakantie naar je toe halen, nu kunnen we weer zelf op pad. Door de geldende gezondheidsregels per locatie in Maps te verwerken, wordt veilig reizen een makkie. Zelfs de regels van het openbaar vervoer zijn meegenomen. De update is beschikbaar voor Nederland, maar ook voor Argentinië, Australië, België, Brazilië, Colombia, Frankrijk, India, Mexico, Spanje, Thailand, het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten.

Bron: Flickr

Welke bus neem ik

De vernieuwde meldingen van Maps vertellen je waar je een gezichtsmasker moet dragen, welke afstand je minimaal moet houden, maar ook hoe druk het ergens is. Bijzonder vernieuwend zijn de adviezen over ideale reistijd met de trein of bus. Mede door de input van miljoenen reizigers kan je nu dus zien wat de verwachtte drukte in een bepaalde bus gaat zijn, op elk moment van de dag.

Veiligheid voorop

In een persbericht geeft Google aan dat ze verwachten dat werknemers wereldwijd hierdoor op een veiligere manier naar en van hun werk kunnen reizen. En de ontwikkelingen blijven in volle gang. Straks zijn ook de Covid-19 testpunten gemakkelijk in je Maps app te vinden.

Lekker genieten

Dus ben je van plan er op uit te trekken deze zomer? Hou de app op de achtergrond en geniet van de open grenzen, de schitterende vergezichten en je hopelijk fantastische gezelschap.

Bron: Good News

Continue Reading

‘Als ik de baas zou zijn van het journaal, dan werd meteen het nieuws een heel stuk positiever. De hele wereld werd meteen een beetje liever, want ik negeerde alle narigheid totaal.’ De kinderen die dit zongen waren zo gek nog niet. En hoewel je de narigheid op volwassen leeftijd gewoonweg niet kan negeren, probeer ik in alles de positieve kant te zien. Of de grappige, die is er vaak ook. In Hilversum woon ik tussen de mooiste natuur in een fijn huis. Met mijn man, mijn drie kinderen en onze kat (what were we thinking!) woon ik in de grootste chaos. Met mijn laptop werk ik waar en wanneer ik wil aan mijn column, mijn boek en mijn teksten. En als er tijd over is, tja dan zal ik jullie laten weten wat ik ga doen.

Nog meer Leef

To Top