Goed Nieuws op Social Meda

Leef

Sporten zonder de deur uit te gaan: zo doe je dat

Het nieuwe jaar is net begonnen en de goede voornemens (lees hier hoe je ze dit jaar haalt) zitten nog vers in het geheugen: tijd om te sporten! Helaas is de sportschool nog even gesloten. Volgend jaar beter dan maar? No way. Ook thuis kun je jezelf de work-out van je leven bezorgen. 

Improviseren kun je leren

Zoals survivalgoeroe Bear Grylls altijd zegt: “Improvise. Adapt. Overcome.”  En zo is het maar net. Ook in je eigen huis. Staan de eetkamerstoelen in de weg tijdens je online yoga-sessie? Welnee, dat zijn je nieuwste attributen voor extra steun tijdens ingewikkelde posities. Die pannen die eigenlijk net iets te zwaar zijn voor het koken? Bof jij even, gratis gewichten! Je zult zien, met deze instelling wordt sporten in huis een stuk makkelijker én leuker.

Rondje hardlopen? Nee, traplopen

Grote kans dat er zich een trap bevindt in het gebouw waar jij woont. Wist je dat traplopen hartstikke gezond is? Bij regelmatig traplopen dalen je cholesterolwaarden en verbetert je conditie. Bij tweemaal daags drie trappen is er al sprake van een gezondheidseffect.

Bovendien: met traplopen verbrand je meer kilocalorieën dan met hardlopen. Per traptrede verbrand je ongeveer 0,17 calorie. Mensen met wat meer vet op de botten verbranden zelfs nog meer calorieën omdat zij ook hun gewicht mee naar boven dragen.

Maar dat is niet alles. Zo train je tijdens het traplopen ook nog je bovenbeenspieren, je billen en je buikspieren. Wij weten genoeg. Hardlopen? Traplopen zul je bedoelen!

Foto: Lindsay Henwood, Unsplash

Krachttraining tijdens het tandenpoetsen

Je wilt meer bewegen, maar je dag zit helemaal vol. Gelukkig helpen alle beetjes: ook tijdens het tandenpoetsen kun je sporten. Wat dat je van muurzitten tijdens het tandenpoetsen? Of box squats op de toiletdeksel? Keuze genoeg. Meer ideeën voor krachttraining tijdens het tandenpoetsen vind je hier. Twee vliegen in één klap!

Foto: Diana Polekhina, Unsplash

Titelfoto: Jonathan Borba, Unsplash

Deel dit bericht op Social Media


Vond je dit een leuk bericht? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Je ontvangt dan wekelijks jouw shot energie in je mailbox!

Continue Reading

Nog meer Leef

To Top