Goed Nieuws op Social Meda

Leef

Zo hou jij je straks wel aan je goede voornemens

Iedere Oud en Nieuw doen we het onszelf opnieuw aan: goede voornemens. We maken een lijstje van dingen die we het aankomende jaar écht gaan doen. Om vervolgens bij het einde van het jaar weer te verkondigen: “Nee, dit keer ga ik ze écht doen, zeker weten!”. Komt dit je bekend voor? Na het lezen van de tips uit dit artikel niet meer. 

Niet overdrijven

Natuurlijk is het goed om jezelf te willen verbeteren en doelen voor jezelf te stellen. Maar let op dat je niet overdrijft en met tientallen goede voornemens aan komt zetten. Van een to-do-list van hier tot Tokio is nog nooit iemand gemotiveerder geworden.

Sterker nog, hoe meer doelen je stelt, hoe groter de kans dat je eerder vermoeid en gedemotiveerd raakt en daarom maar met al je goede voornemens stopt. Dus kies een paar dingen die je écht belangrijk vindt, en probeer ellenlange waslijsten aan voornemens te vermijden.

Keep it real

Je voornemen om iedere dag minstens 5 kilometer hard te lopen als je normaal gesproken 5 kilometer wandelen al best pittig vindt, is misschien een beetje hoog gegrepen. Is daar iets mis mee? Niet per se, maar als je doelen stelt die lastig haalbaar zijn, ben je eerder geneigd ze op te geven. En dat is zonde! Dus voor je goede voornemens geldt: keep it real. Begin klein. Opschalen kan altijd nog!

Schrijf het op

Door je goede voornemens op te schrijven onthoud je ze beter en worden ze tastbaar. Hang je lijstje met goede voornemens op de badkamerspiegel en kijk ernaar tijdens het tandenpoetsen. Zo word je er iedere dag aan herinnerd. 

Foto: Unsplash

Happy New Year

Kortom, dit jaar moet het lukken de vicieuze cirkel van goede voornemens te doorbreken. En zo niet, dan is er altijd nog volgend jaar. Namens Goednieuws.nl alvast een gelukkig en gezond 2021!

Titelfoto: Unsplash – Jude Beck

Deel dit bericht op Social Media


Vond je dit een leuk bericht? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Je ontvangt dan wekelijks jouw shot energie in je mailbox!

Continue Reading

Nog meer Leef

To Top