Goed Nieuws op Social Meda
Lees hier het artikel Smullen met een food rally

Leef

Dagje weg? Smullen met de food rally!

Droom jij inmiddels ook van het behang op de muur? Geen puf om steeds iets nieuws te verzinnen voor het weekend? Geen probleem! Wij gaan je helpen door regelmatig bijzondere, inspirerende, leerzame (jawel) en ouderwets leuke tips geven voor dagjes uit. Helemaal coronaproof, in Nederland – alleen, samen of met het gezin. Inspiratie nodig? We’ve got you! Deze keer; smullen met de food rally!

Je eten online bestellen en laten thuisbezorgen? Dat is zooo 2020.. Met de food rally haal je je eten gewoon lekker zelf op! En leer je de omgeving op een verrassende manier kennen. Een food rally is natuurlijk een fijne uitkomst voor veel restaurants in deze tijd. Niet vreemd dat er dan ook steeds meer food rally’s georganiseerd worden.

Foto: G.Barkz – Unsplash

Hoe werkt een food rally?

Je bent met een food rally circa 4-6 uur onderweg. Het eten haal je op bij verschillende restaurants, brasserieën en gezellige bistro’s. Bij deze locaties kun je meestal ook, tegen betaling, genieten van een verfrissend drankje. Of even snel naar de toilet in nodig (ook fijn!). Onderweg maak je leuke stops of wordt er een puzzeltocht voor je uitgestippeld. Het is in elk geval genieten van de omgeving én lekker eten. Wie wordt daar niet blij van? Bovendien kun je de route natuurlijk rijden met je leukste vrienden, kinderen, opa’s en oma’s of collega’s!

Waar boek ik een food rally?

Er zijn tijdens de Pinksterdagen en op Koningsdag een paar leuke food rally’s geweest, onder andere de Foodrally Montferland en de Achterhoek Foodrally. Deze laatste werd o.a. georganiseerd door Restaurant Beneman in Vragender, maar ook De Klok in Eibergen en de IJsboederij Dommerholt deed mee. Een rondje Google levert echter nog veel meer resultaten op. Zo ook de bourgondische autorally Bommelerwaard via Bistro in Petto.

Bij de bistro kun je zelf een datum kiezen en individueel of met een groep meedoen aan de food-rally. De route leidt je door prachtige stukken in Gelderland en Noord-Brabant. Je trapt af met appelgebak en een lekkere koffie en eindigt met een driegangen-diner bij Bistro in Petto. Kortom, houd je lokale krantjes in de gaten of struin het internet even af en je komt vast een food-rally in de buurt tegen!

Kost dat?

De hapjes worden geserveerd als proeverij. Je kan dus niet persoon doorgeven wat je wilt eten. Afhankelijk van het aantal tussengerechten, liggen de meeste prijzen tussen de €40,00 en €99,50 euro per persoon. Dit is exclusief drankjes. Je kunt natuurlijk ook zelf wat te drinken meenemen, maar als je toch een food rally boekt, is het wel genieten wanneer je een lekker koud drankje kan krijgen bij het eten.

Ook leuk: je eigen, originele DIY food rally!

Je kan natuurlijk ook zelf met vrienden een autotocht in elkaar zetten. Neem zelf bestek en hapjes mee of boek bij verschillende locaties je lunch, een borrelplank en je diner. Bedenk ieder een leuke stop waar jullie kunnen ontmoeten en baseer daar de route op. Laat de organisator het in elkaar zetten en zo blijft het voor iedereen een verrassing waar je eet en stopt. Leuk!

Dagje weg?

Heb jij het vorige dagje weg gemist? Lees dan hier het artikel over het klompenpad.

Titelfoto: Nathan Dumlao, Unsplash

Deel dit bericht op Social Media


Vond je dit een leuk bericht? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Je ontvangt dan wekelijks jouw shot energie in je mailbox!

Continue Reading

Simone Potters-Roof (1983) is tekstschrijver bij Tekstbureau Op de Letter. Simone levert met haar tekstbureau een actieve bijdrage in het versterken van de positie van (startende) ondernemers en werkzoekers met behulp van ijzersterke teksten. Ze woont in Eethen samen met haar man en zoontje. Eén van haar passies is reizen en in haar vrije tijd is ze dan ook vaak terug te vinden op de mooiste plekjes in binnen- en buitenland.

Nog meer Leef

To Top