Goed Nieuws op Social Meda
Lees hier het artikel over de tofste boektiekhotels van Nederland!

Leef

Nachtje weg? De tofste boetiekhotels van Nederland!

De koplopers zijn er al even mee bekend en voor de ervaren ’travellers’ onder ons, is het een geliefde manier om te overnachten: slapen in een boetiekhotel. Of je het nu hebt over boetiekhotel of boutique hotel, wat is dat nu eigenlijk? En belangrijker: waarom is het zo bijzonder?! Ontdek hier de tofste boetiekhotels van Nederland!

Een vaste definitie van een boetiekhotel is er niet en dat is ook meteen de aantrekkingskracht. Een boetiekhotel definieert zich niet gemakkelijk. Het heeft een compleet eigen stijl, een duidelijk karakter. Een boetiekhotel is geen onderdeel van een hotelketen, maar een op zichzelf staand hotel. Het zijn dan ook geen hele grote hotels, maar je kunt ze plaatsen tussen de meer luxe B&B en de middelgrote hotels.

Ontstaan van boetiekhotels

De hotels ontstonden in de jaren ’80, vooral in de grote steden zoals Londen en New York. Ze ontstonden op plekken die in opkomst waren, wijken die voorheen vervallen waren maar nu ineens hip en populair door de opkomst van nieuwe winkels, restaurants en later dus ook trendy, kleinschalige hotels.

Foto: Sir Adam, Amsterdam

Ongekende service in boetiekhotels

De meeste boetiekhotels hebben een goede standaard als het op luxe aankomt. De inrichting zorgt ervoor dat het de gasten aan niets ontbreekt. Maar een boetiekhotel kenmerkt zich ook door uit te blinken in de service die ze geven. De persoonlijke sfeer en eigenzinnige uitstraling zie je in alles terug. Er is vaak goed nagedacht over de stijl en de sfeer die het hotel moet hebben en de details maken het af. Zowel de binnen- als buitenkant complimenteert de boodschap die het hotel wil overbrengen. Qua design is het vaak uniek en de reden waarom je veel foto’s van gasten terug ziet komen op social media. Overnachten in een boetiekhotel is een ervaring om over naar huis te schrijven (of tweeten)!

Top 3 boetiekhotels

Ben jij nieuwsgierig gemaakt en heb je zin in een weekendje weg in eigen land? Dan is deze top 3 van toffe boetiekhotels voor jou!

  1. Sir Adam – Amsterdam, wanneer je een echte muziekliefhebber bent! En een burger fanaat want in The Butcher Social Club serveren ze burgers met een B. Erg leuk: ze hebben voor hun gasten supergave hosts die je Amsterdam door andere ogen laten zien. Ga op ontdekking!
  2. Bar & Hotel Karel – Arnhem, kleinschalig met slecht vier kamers in het hippe Spijkerkwartier in mode-en winkelstad Arnhem. Fan van een bad op pootjes? Boek dan suite 2. Leuk om te doen; tour de ondergrondse kelders onder de stad.
  3. The Duke – Den Bosch, gelegen midden in het hart van het kleine, gastronomische zuiden. Leer de stad kennen door de ogen van The Duke.

Dagje weg?

Heb jij het vorige dagje weg gemist? Lees dan hier het artikel over de food rally!

Titelfoto: The Duke, ’s Hertogenbosch

Deel dit bericht op Social Media


Vond je dit een leuk bericht? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Je ontvangt dan wekelijks jouw shot energie in je mailbox!

Continue Reading

Simone Potters-Roof (1983) is tekstschrijver bij Tekstbureau Op de Letter. Simone levert met haar tekstbureau een actieve bijdrage in het versterken van de positie van (startende) ondernemers en werkzoekers met behulp van ijzersterke teksten. Ze woont in Eethen samen met haar man en zoontje. Eén van haar passies is reizen en in haar vrije tijd is ze dan ook vaak terug te vinden op de mooiste plekjes in binnen- en buitenland.

Nog meer Leef

To Top