Goed Nieuws op Social Meda

Leef

Klein gebaar, groot geluk

Onlangs interviewde ik Jaap Bressers, dé oprichter van Carlosmomentjes. Het platform dat groots werd gelanceerd op 24 juli. Sindsdien vliegen de positieve berichten ons om de oren. Wij zijn erg benieuwd hoe blij Jaap is met zijn platform. Spoiler alert: Jaap is erg blij! 

Wat is Carlosmomentjes ook alweer?

Carlosmomentjes is genoemd naar de verpleger die Jaap in de moeilijke periode na zijn duikongeval bijstond. Jaap vertelt: “De eerste nacht in het ziekenhuis schiet ik in paniek wakker. Ik schreeuw het uit, maar niemand reageert. Als ik blijf roepen, zie ik uiteindelijk vanuit mijn ooghoeken hoe iemand keurig de apparatuur naast mijn bed controleert, om vervolgens weer de kamer uit te lopen. Ze zijn het gewend, er liggen hier meer duikslachtoffers.”

“Dan opeens, tijdens een nieuwe paniekaanval, is daar broeder Carlos. Hij legt zijn hand op mijn schouder – ongeveer de enige plek waar ik nog iets voel – en zegt ‘it’s ok’. Dat simpele gebaar was het enige wat ik nodig had.” Dit kleine gebaar met grote impact van broeder Carlos, is de reden achter het bestaan van Carlosmomentjes.

Tomeloze energie

Ik spreek Jaap op een vrijdagmiddag per telefoon. En zelfs over de telefoon werkt de tomeloze energie van Jaap aanstekelijk. Dankzij mensen als Jaap wordt de wereld een stukje mooier. Want Jaap is namelijk al een tijdje op een missie, een missie die geluk toegankelijker maakt voor ons allemaal.

Een steen verleggen

“Met Carlosmomentjes wil ik handen en voeten geven aan de uitdaging die iedereen ervaart. We willen allemaal iets goeds doen, we weten alleen niet wat, of we staan er niet bij stil. Dit komt ook omdat we zijn uitgerust met een alarmbrein: negatief nieuws komt drie keer zo hard binnen als positief nieuws, waardoor ons brein soms overstuur raakt.”

“Aanvankelijk dacht ik aan een website met goed nieuws, maar ik ben niet zo’n schrijver. Ik hoopte natuurlijk wel heel hard dat iemand anders dat op zou pakken (en dat gebeurde gelukkig, red.). Ik zocht iets wat echt dicht bij mij ligt.”

“Als veelgevraagd spreker op het vlak van “omgaan met verandering” kwam ik erachter dat ieder van ons eigenlijk op zoek is naar geluk. Zelf heb ik ook die zoektocht doorgemaakt en kwam ik uiteindelijk op Carlosmomentjes uit, vernoemd naar broeder Carlos. Klein gebaar, groot geluk. Ik wilde een steen verleggen, een bijdrage leveren.”

Foto door Sander Jurkiewicz

Begin met iets kleins

“Als we met iets kleins iets kunnen bereiken, dan zou dat mooi zijn. Je hoeft je niet te verliezen in een passie, maar wel tijd overhouden. Daarom heb ik de Stichting Carlosmomentjes opgericht. Want iedereen kan op z’n eigen manier het verschil maken. Op het platform kan je sinds juli je eigen Carlosmomentje delen en op die manier bijdragen aan het geluk van anderen. Ik ben heel blij met wat we nu al hebben bereikt met Carlosmomentjes.” 

Je gaat een andere bril opzetten van hoe je naar de wereld kijkt

Een veilig platform

Met Carlosmomentjes creëerde Jaap samen met zijn team een veilig platform. Een platform waar je de dag begint met een glimlach, of desnoods een klein traantje wegpinkt van ontroering. Op het platform is geen ruimte voor wanklanken of kritiek, alleen voor blijdschap en positiviteit. Als Goednieuws.nl juichen we dit natuurlijk van harte toe.

De verhalen zijn er al lang

“Carlosmomentjes is de reden dat je doet wat je doet. Het zijn verhalen die er al lang zijn, alleen niemand pakte ze op. Er lijkt een drempel op te zitten om ze te delen, omdat we het normaal vinden, of misschien te bescheiden zijn.” 

Met Carlosmomentjes neemt Jaap die drempel weg. Niks houdt ons meer tegen om die mooie kleine gebaren te delen. 

“De kracht van Carlosmomentjes is dat je anderen in staat stelt om ook ‘goed te doen’, want we willen allemaal wel, maar weten soms niet hoe. Goed voorbeeld doet volgen.”

als je dan toch shit op je pad treft, kun je het maar beter als mest gebruiken

Mooie Carlosmomentjes

Met Jaap staan we stil bij aantal van de Carlosmomentjes die hem zijn bijgebleven. Jaap vertelt het aangrijpende verhaal van een gezin wiens zoontje kwam te overlijden. Vrienden van het gezin kookten voor drie dagen hachee, dat was het enige wat ze konden bedenken. De ouders vertelden later dat dit misschien wel de meeste waardevolle pan hachee ooit was. 

Of het verhaal van de glazenwassers in het kinderziekenhuis die zich uitdosten als superhelden. De zieke kinderen konden hun geluk niet op. En voor de glazenwassers werd deze dag ook een om naar uit te zien in plaats van een moeilijke dag.

Het meest aangrijpend vinden wij het verhaal van Lennart. Lennart overleed plots op veel te jonge leeftijd. Een paar maanden na dit tragische overlijden vroeg de moeder of de politie bereid was de vingerafdrukken van Lennart die nog op het raam stonden eraf te halen en vast te leggen. Toen een forensisch onderzoeker daarmee aan de slag ging, ontdekte zij iets bijzonders: Lennart had namelijk een kus achtergelaten op het raam. Zo werd de kus van Lennart vereeuwigd. 

En dit is nog maar een greep uit de talrijke Carlosmomentjes die op de app voorbijkomen. Begin de dag met Carlosmomentjes en je wil de dag nooit meer anders beginnen. 

Van hard werken naar vanuit je hart werken

Download de app

Laat je hart sneller kloppen en download de Carlosmomentjes app. Het geweldige, hartverwarmende initiatief van Jaap verdient het om een gigantisch succes te worden. Op naar meer geluk voor iedereen! 

Als Goednieuws.nl geloven we ook in de boodschap van Jaap en zullen we vanaf nu iedere week het Carlosmomentje van de week delen.  Om er lekker in te komen hierbij de link naar het Carlosmomentje van vorige week én die van deze week.

Titelfoto: Sander Jurkiewicz

Deel dit bericht op Social Media


Vond je dit een leuk bericht? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Je ontvangt dan wekelijks jouw shot energie in je mailbox!

Continue Reading

Alweer vijf jaar geleden kwam ik tot de conclusie dat ik meer behoefte had aan goed nieuws en leuke verhalen. Die ontdekkingsreis heeft uiteindelijk geleid tot het opzetten van deze website, met goed nieuws en leuke verhalen voor jullie allemaal.

Nog meer Leef

To Top