Goed Nieuws op Social Meda

Leef

Lancering Carlosmomentjes

Kleine gebaren met een grote impact op andermans leven. En zo mensen op een positieve manier inspireren. Dat is het doel van het bijzondere social media platform ‘Carlosmomentjes’ dat 24 juli 2020 wordt gelanceerd. Klinkt bijzonder, en dat is het ook. Wij zijn trots dit met jullie te mogen delen op Goednieuws.nl!

De lancering is komende vrijdag al tijdens hét online evenement over positiviteit en geluk. Met bijdragen van onder meer Guido Weijers, Leo Bormans (auteur World Book of Happiness), Olympisch kampioene Bibian Mentel en oprichter van het platform Jaap Bressers.

Een onverwachte ommekeer

Hard werken aan een succesvolle carrière. Om je dan ineens, als je onverwachts de dood in de ogen kijkt, te realiseren dat je ontevreden bent over de manier waarop je hebt geleefd. Dat overkwam Jaap Bressers. Hij brak op 21-jarige leeftijd zijn nek tijdens een duik in de zee. “Ik dacht dat ik doodging, nam afscheid van het leven en vroeg me af: wat laat ik na? Ik schrok me rot. Realiseerde me dat ik eigenlijk weinig aan de wereld had bijgedragen.”

Als door een wonder overleeft Jaap het ongeluk. Wel komt hij in een rolstoel terecht en moet zijn leven opnieuw opbouwen. Uitgerekend zijn inzicht in zee zorgt voor nog een andere ommekeer. Betekenisvol leven wordt zijn missie. En daar zoveel mogelijk mensen in meenemen.

Jaap Bressers – Fotograaf Sander Jurkiewicz

Carlosmomentjes

Jaap ontwikkelde zich tot een succesvol spreker over omgaan met veranderingen en hoe je echt het verschil maakt. Ook is hij de oprichter van ‘Stichting Carlosmomentjes’, genoemd naar de verpleger die hem in de moeilijke periode na zijn duikongeval bijstond. Jaap vertelt: “De eerste nacht in het ziekenhuis schiet ik in paniek wakker. Ik schreeuw het uit, maar niemand reageert. 

Als ik blijf roepen, zie ik uiteindelijk vanuit mijn ooghoeken hoe iemand keurig de apparatuur naast mijn bed controleert, om vervolgens weer de kamer uit te lopen. Ze zijn het gewend, er liggen hier meer duikslachtoffers. Dan opeens, tijdens een nieuwe paniekaanval, is daar broeder Carlos. Hij legt zijn hand op mijn schouder – ongeveer de enige plek waar ik nog iets voel – en zegt ‘it’s ok’. Dat simpele gebaar was het enige wat ik nodig had.”

5 miljoen views

In de afgelopen jaren is het Carlosmomentje uitgegroeid tot een symbool voor hoe iedereen met iets kleins, iets moois kan betekenen. Uit de reacties van de meer dan 150.000 mensen die zijn presentaties hebben bijgewoond en de 5 miljoen views op zijn video’s blijkt hij hiermee ook een gevoelige snaar van heel veel andere mensen te hebben geraakt. De twee boeken die hij over dit onderwerp schreef, werden bestsellers. 

Nieuw platform

Duizenden mensen gaven aan ook heel graag meer waarde aan hun leven te willen geven door ‘iets positiefs’ te doen voor anderen. Dit heeft geleid tot de ontwikkeling van het bijzondere interactieve platform, waarmee gebruikers zich kunnen laten inspireren en hun eigen positieve ervaringen kunnen delen. Het staat symbool voor hoe iedereen met iets kleins, veel kan betekenen. 

Het platform is na de lancering te vinden op www.carlosmomentjes.nl. De bijbehorende app kan dan ook gratis gedownload worden via de Apple App Store of Google Play Store. Met behulp van sponsoren en een grote donatie van Jaap zelf financierde hij dit platform. Hierdoor is het platform gratis en volledig reclamevrij.

Vrijkaartjes

Voor onze lezers heeft Jaap vrijkaartjes voor de online lancering beschikbaar gesteld! En dat is dus niet zomaar een lancering: met bijdrages van onder andere Guido Weijers, Leo Bormans en Olympisch kampioene Bibian Mentel. Aan het einde van dit evenement krijg je ook nog eens als allereerste onbeperkte toegang tot hét nieuwe positieve social medianetwerk van Nederland.

Vrijdag 24 juli van 15.30 tot 16.30u is het zover. Scoor hier je vrijkaartje voor: www.carlosmomentjes.nl/goednieuwsvrijkaart. Op een groot succes!

Carlosmomentjes

Deel dit bericht op Social Media


Vond je dit een leuk bericht? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Je ontvangt dan wekelijks jouw shot energie in je mailbox!

Continue Reading

Alweer vijf jaar geleden kwam ik tot de conclusie dat ik meer behoefte had aan goed nieuws en leuke verhalen. Die ontdekkingsreis heeft uiteindelijk geleid tot het opzetten van deze website, met goed nieuws en leuke verhalen voor jullie allemaal.

Nog meer Leef

To Top