Goed Nieuws op Social Meda
Kamperen op een camping? Nee een glamping!

Leef

Glamping, de nieuwe camping!

Jawel, je kan er niet meer om heen. Tegenwoordig doe je niet aan kamperen maar aan glampen! Glamping, de nieuwe camping! Wij helpen je een handje met een leuke selectie glampings. In de komende weken zullen we verschillende hotspots beschrijven waar je met gezin of lekker samen kunt glampen! Deze week: de leukste glampings van Limburg.

Laten we beginnen bij het begin. Wat is een glamping? Glamping is een samengesteld woord, ontstaan uit glamour (of glamoureus) en camping. In het kort betekent het dus luxe camping. Glampen is de werkwoord variant en betekent kamperen. Maar dan in luxe!

Verschillende glampings

Sommige mensen vinden kamperen maar niks, veel te basic. Maar daar hebben de slimme vakantieparkeigenaren wat op gevonden. Zij hebben accommodaties gecreëerd waarin je kan kamperen maar met de luxe van thuis. Complete tenten voorzien van alle gemakken. En tegenwoordig zijn het niet enkel tenten, maar je komt ook mobilhomes, tipi’s, boomhutten en safari-lodges tegen. Aangezien een foto meer dan duizend woorden spreekt, hieronder een foto van een typische glamping accommodatie; de luxe tent!

Glamping in een luxe tent.
Foto: Anastasia Shuraeva, Pexels

Glampen op de leukste plekken van Limburg

We trappen af met Limburg, ‘liefde voor het leven’. In deze prachtige provincie kun je perfect wandelen en fietsen. Dwaal af in grotten, bezoek een van de kastelen en eet de Limburgse vlaai op een terrasje.

1. Natuurhuisje Ven-Zelderheide – Hier verblijf je in een luxe tent, voorzien van nespresso apparaat en luxe sanitair. De glamping ligt in een groene omgeving, op een steenworp afstand van het Nationale Park Land van Maasduinen. Ideaal om de fietsen achterop de auto te laden en op pad te gaan. Ben je meer van het shoppen? Dan ligt het gezellige Nijmegen op slechts 20 kilometer. Tip: reserveer de ontbijtservice op de camping.

2. Camping Beringerzand – Families opgelet, want deze kindvriendelijke glamping heeft alles waar kinderen van dromen. De gezellige speeltuinen, het kindertreintje en natuurlijk de bedstee zorgen voor een waar kinderparadijs. De bamboe tent heeft voor de ouders een boxspring in een aparte slaapkamer en een luxe badkamer. Met een extra groot terras, waarvan één deel overdekt is, kun je zelfs met wat minder weer gezellig buiten keuvelen. Dat is het echte kamperen!

3. Panorama Camping Gulperberg – Deze airlodge mag niet ontbreken. Een wat? Een airlodge. Een ruim ingerichte houten lodge, omgeven met tentdoeken. Er zijn twee slaapvertrekken en compleet ingerichte keukenunit. Je hebt eigen sanitair en een terras waar je onder de schaduwdoek heerlijk kunt vertoeven. Wil je toch nog iets luxer, kies dan voor de Lodge de Montagne met de mogelijkheid van een airco boven je tweepersoonsbed!

Geen glamping maar liever een nachtje weg?

Geen fan van kamperen? Lees hier onze tips voor een nachtje weg! De tofste boektiekhotels van Nederland!

Titelfoto: Cottonbro, Pexels

Deel dit bericht op Social Media


Vond je dit een leuk bericht? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Je ontvangt dan wekelijks jouw shot energie in je mailbox!

Continue Reading

Simone Potters-Roof (1983) is tekstschrijver bij Tekstbureau Op de Letter. Simone levert met haar tekstbureau een actieve bijdrage in het versterken van de positie van (startende) ondernemers en werkzoekers met behulp van ijzersterke teksten. Ze woont in Eethen samen met haar man en zoontje. Eén van haar passies is reizen en in haar vrije tijd is ze dan ook vaak terug te vinden op de mooiste plekjes in binnen- en buitenland.

Nog meer Leef

To Top