Goed Nieuws op Social Meda

Leef

Intimiteit in coronatijd: zo doe je het coronaproof

Singles in coronatijd hebben het niet makkelijk en de intimiteit is vaak ver te zoeken. Iemand spontaan tegen het lijf lopen zit er al een tijdje niet meer in: daarom swipet vrijgezel Nederland er massaal op los op dating apps en sites. Aan de ene kant blijkt de pandemie een zegen voor ons liefdesleven: zo zijn singles nu serieuzer en gaan vaker op vervolgdate. Aan de andere kant vinden veel mensen het coronaproof daten lastig. Er zijn genoeg creatieve date ideeën (psst, kende je deze al?), maar veel mensen worstelen met de intimiteit, of liever gezegd, het gebrek daaraan. 

Intimiteit in het nieuwe normaal

Zoenen, knuffelen en aanraken lukt immers niet met 1,5 meter. Hierdoor ervaren mensen letterlijk en figuurlijk afstand tot hun date, en dan helaas niet alleen de coronaproof variant. Dat zit een ontluikende liefde natuurlijk in de weg: om close met iemand te worden, wil je ook fysiek dichterbij elkaar komen. Maar zijn er dan echt geen alternatieven? Wij gingen voor jou op onderzoek uit en ontdekten hoe je intiem wordt met je date zonder het RIVM verdrietig te maken. Als dat geen goed nieuws is!

Foto: Jose Escobar, Unsplash

{THE AND}

Hoe creëer je intimiteit met je date anno 2021? Duh, met een app natuurlijk. Dat klinkt misschien tegenstrijdig: op je telefoon gluren tijdens afspraakjes is meestal geen recept voor succes. Maar met {THE AND} app is dat anders. Deze app daagt je namelijk uit om elkaar eerst eens diep in de ogen te kijken (hoe intiem dat echt is, lees je hier) en laat je daarna persoonlijke vragen aan elkaar stellen aan de hand van verschillende thema’s. Dit leidt al snel tot diepgaande gesprekken, waardoor je elkaar écht leert kennen. En je raadt het al: door het bereiken van die diepgang, voel je je verbonden en intiem met je date. Missie geslaagd!

Durf elkaar uit te dagen

Een andere manier om zonder fysiek contact toch intiem te worden is door persoonlijke opdrachten en uitdagingen voor elkaar verzinnen. Als je naast elkaar wandelt kun je bijvoorbeeld af spreken om synchroon te lopen – gelijke passen op gelijk tempo. Het feit dat je hier waarschijnlijk giechelig of zelfs een beetje verlegen van wordt, geeft al aan hoe intiem dat is. Ook kun je ervoor kiezen om elkaar bewust een compliment te geven (hoe betoverend dat is, lees je hier) of samen een gedicht te lezen. Ook spelletjes als “Truth or Dare” helpen de intimiteit te bevorderen en spanning op te bouwen zonder lichamelijk contact. 

Foto: Justin Follis, Unsplash

Intimiteit kan gewoon

Kortom, intimiteit in coronatijd? Dat kan gewoon! Je zult zien, met deze tips worden jouw dates intiemer dan ooit. Enne… Ook in een relatie kunnen deze coronaproof tips helpen dichterbij elkaar te komen. Geniet ervan!

Titelfoto: Vince Fleming, Unsplash

Deel dit bericht op Social Media


Vond je dit een leuk bericht? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Je ontvangt dan wekelijks jouw shot energie in je mailbox!

Continue Reading

Nog meer Leef

To Top