Goed Nieuws op Social Meda
Geef een knuffel - Afdeling Contact

Leef

Écht contact, deel III

De verbindende boodschap van de contact trui

In deel I van deze serie bespraken we hoe je je relatie een boost kan geven door 4 minuten met elkaar te knuffelen. In deel II kwam aan bod hoe oogcontact verbindend werkt. De gemene deler is onverdeelde aandacht voor elkaar hebben. Je meer bewust zijn van de ander. En die boodschap van verbinding kun je sinds kort heel gemakkelijk uitdragen: met de contact trui kun je jouw omgeving laten weten dat je open staat voor contact.

Online versus offline

We zijn tegenwoordig allemaal online. Veelvuldig en vaak. We typen, scrollen en swipen er lustig op los. Logisch, want het is ook heel gemakkelijk en we worden er door de coronacrisis ook wel toe gedwongen. Maar het weegt niet op tegen echt, offline contact. En dat was precies wat Hugo Loomeyer, oprichter van Afdeling Contact, ook voelde. “We zijn met z’n allen zo druk en vergeten daardoor weleens om ons heen te kijken en contact te maken met anderen”.

De contact trui

Al voor de pandemie, tijdens zijn studie aan Academie Artemis, kwam hij op het idee een kledingmerk op te richten dat mensen zou raken en meer met elkaar zou verbinden. Hij wilde mensen inspireren (weer) meer écht contact met elkaar te hebben. “Niet alleen het digitale tijdperk maar ook de huidige pandemie maakt dit een nog grotere uitdaging.”

Hij besloot contact truien en shirts te ontwikkelen. Op deze shirts, sweaters en hoodies staat een verbindende boodschap: kus, knuffel of boks. En op de zoom zit een logo met een geborduurde stekker als symbool voor verbinding.

Een ander bijzonder (en hartverwarmend) detail is dat op de linkermouw in brailletekens het woord ‘contact’ gedrukt staat. Zo kun je de boodschap ook aan slechtzienden overbrengen.

De kus, knuffel en boks shirts, sweaters en hoodies van Afdeling Contact
 De kus, knuffel en boks shirts, sweaters en hoodies van Afdeling Contact

Op dit moment is de behoefte aan contact groter dan ooit. Tegelijkertijd is het ook ingewikkelder. Knuffelen is niet zo maar mogelijk. Een kus of een boks geven evenmin. Maar met deze trui kun je dit tóch overbrengen, op gepaste afstand.

Het woord staat symbool voor wat je anderen wilt geven zonder dat je het daadwerkelijk uit hoeft te voeren. Je maakt je omgeving duidelijk dat je open staat voor contact. En neem ook de tijd daarvoor. Voor dat spontane praatje op straat. Groet een willekeurige voorbijganger. Vraag de beveiliger voor de supermarkt op een rustig moment eens hoe zijn dag is. Deel hier en daar een compliment uit.

Of doe de trui (gemaakt van biologisch katoen en gerecycled polyester) aan iemand cadeau die je een hart onder de riem wil steken. Iemand die wel even wat bemoediging kan gebruiken, vanwege zijn of haar gezondheid maar weinig buiten komt, of gewoon omdat je iemand wil laten weten dat je aan hem/haar denkt.

Laten we hoe dan ook deze boodschap verspreiden. Brigitte Bardot riep daar in 1968 al toe op:

Contact – Brigitte Bardot

Deel dit bericht op Social Media


Vond je dit een leuk bericht? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Je ontvangt dan wekelijks jouw shot energie in je mailbox!

Continue Reading

Nog meer Leef

To Top