Goed Nieuws op Social Meda

Leef

Carlosmomentje van de week

Als trouwe lezer van deze site weet je maar al te goed wat een Carlosmomentje is. Kom je hier voor het eerst, dan behoeft het misschien nog wat uitleg. Carlosmomentjes is genoemd naar de verpleger die Jaap Bressers vlak na zijn duikongeval bijstond.

Broeder Carlos

“Opeens is daar broeder Carlos. Hij legt zijn hand op mijn schouder – ongeveer de enige plek waar ik nog iets voel – en zegt ‘it’s ok’. Dat simpele gebaar was het enige wat ik nodig had”, vertelt Jaap. Dit kleine gebaar met grote impact van broeder Carlos, is de bijzondere reden achter het bestaan van Carlosmomentjes.

Op het platform Carlosmomentjes kan je sinds juli vorig jaar je eigen momentje delen en op die manier bijdragen aan het geluk van anderen. Jaap en zijn team selecteren wekelijks het mooiste momentje. Vanaf nu delen wij dit momentje ook met jullie.

Momentje van de week – Waar is Wally?

Waar is Wally?‘ is een van de bekendste ‘zoekboekenseries’ ter wereld. In dit kinderziekenhuis in de VS kun je Wally ook in het echt vinden. Om precies te zijn: op de bouwplaats ertegenover. Het begon allemaal met sneeuwpop die de bouwvakkers in de winter hadden gemaakt en die erg in de smaak viel bij patiënten en verplegers. Een van de elektriciens riep dat het leuk zou zijn als er een Wally op de bouwplaats was. Briljant idee, vond voorman Haney.

Dus zaagde hij uit multiplex een bijna 2,5 meter hoge Wally, die hij samen met zijn dochter beschilderde in zijn bekende rood-wit gestreepte t-shirt en pet. Sinds die tijd kun je Wally vinden op de bouwplaats. Altijd in het zicht van de ramen van de kinderen. Zodra ze Wally hebben gespot, verplaatst Haney hem naar een andere plek. Ook de medewerkers van het ziekenhuis zijn blij met Wally. Veel kinderen hebben een chronische ziekte en zijn vaak in het ziekenhuis. Wally geeft hen afleiding, iets om over te praten en altijd een glimlach.

Bekijk het mooie momentje hier.

Download de app

Laat je hart sneller kloppen en download de Carlosmomentjes app. Het geweldige, hartverwarmende initiatief van Jaap verdient het om een gigantisch succes te worden.

Titelfoto: Josue Ramos – Unsplash

Deel dit bericht op Social Media


Vond je dit een leuk bericht? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Je ontvangt dan wekelijks jouw shot energie in je mailbox!

Continue Reading

Nog meer Leef

To Top