Goed Nieuws op Social Meda

Leef

Boodschappen op budget: Tips and tricks

Vliegt het geld bij jou in de supermarkt ook altijd je portemonnee uit? Goednieuws.nl schiet te hulp! Met deze tips bezuinig jij op boodschappen, maar niet op kwaliteit.

Winkel niet met een lege maag

Een simpele maar o zo effectieve tip: zorg dat je gegeten hebt voor je boodschappen gaat doen. Wanneer je met een lege maag op pad gaat kom je gegarandeerd met meer spullen terug, zo blijkt uit onderzoek. Bovendien koop je namelijk niet alleen meer eten dan je eigenlijk nodig hebt, maar ga je ook sneller voor iets ongezonds. Maak je boodschappenlijstje dus na de maaltijd.

Doe het zelf

Het is natuurlijk aanlokkelijk om kant-en-klaar maaltijden of andere hapklare producten te kopen, maar dit is niet altijd de goedkoopste (en gezondste) optie. Sauzen, granola en verschillende soorten soepen zijn bijvoorbeeld makkelijk zelf te maken en zodoende ook zuinig voor de portemonnee: door de ingrediënten zelf te kopen en te verwerken kan je grotere porties maken die langer meegaan. 

Foto: unsplash

Pimp je water

Drankjes met smaken en koolzuur zijn een stuk duurder dan een glas kraanwater. Maar goed, we begrijpen dat je niet altijd zin hebt om non-stop water te slurpen. Gelukkig kun je water makkelijk opleuken met bijvoorbeeld munt, citroensap, groenten en specerijen. Goedkoper en gezonder dan frisdrank. Daar loopt het water je van in de mond! Benieuwd hoe je genoeg water drinkt? Klik dan ook even hier.

Foto: unsplash

Grijp die granen

Brood met (meer) granen is bij aanschaf niet per se goedkoper dan wit brood. Maar vergis je niet: op de lange termijn is brood met (meer) granen vriendelijker voor je portemonnee. Dit komt namelijk omdat broden die rijk zijn aan granen meer vullen en je zodoende eerder een voldaan gevoel geven. Doordat je sneller vol zit, hoef je er minder van te eten. Dus grijp die granen bij het boodschappen doen!

Aandacht voor aanbiedingen

Het ligt misschien voor de hand, maar het loont om de aanbiedingen en kortingsfolders in de gaten te houden. Sommige supermarkten geven bovendien gepersonaliseerde kortingen. Bij Albert Heijn bijvoorbeeld krijg je als je je Bonuskaart aan je eigen naam koppelt korting op de producten die jij vaak koopt. Dat scheelt met de wekelijkse boodschappen!

Deel dit bericht op Social Media


Vond je dit een leuk bericht? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Je ontvangt dan wekelijks jouw shot energie in je mailbox!

Continue Reading

Nog meer Leef

To Top