Goed Nieuws op Social Meda

Leef

Nooit meer een droge keel: zo drink je genoeg water

De zomervakantie is voorbij en dat betekent voor velen van ons dat we weer terugkeren naar onze banen, scholen en andere verplichtingen. En in de chaos van het opnieuw opstarten van de dagelijkse routine kan het ons overkomen dat kleine dingen als genoeg water drinken er ineens bij inschieten. Maar geen nood: Goednieuws.nl is hier om je dorst te lessen. Geen droge kelen meer!

De acht-glazen-regel

De hoeveelheid water die je op een dag moet drinken is voor iedereen verschillend, afhankelijk van gewicht, geslacht en hoeveelheid lichaamsbeweging. Maar als gulden regel geldt: als je geen extreme dingen doet, zit je met acht glazen per dag meestal goed.

Vind je acht glazen per dag een intimiderend hoog aantal? Neem dan grotere glazen! In een gemiddelde herbruikbare drinkbeker (zoals een Dopper bijvoorbeeld) zitten al twee glazen. Dus wanneer je dat als “glas” neemt, zit je op nog maar vier glazen per dag in plaats van acht. Wel zo makkelijk!

Foto: unsplash

Download een app

Anno 2020 is het niet moeilijk om gehydrateerd te blijven: je zet gewoon een app op je telefoon. Zoals Water Alert bijvoorbeeld. Aan de hand van je geslacht en gewicht berekent de app wat jouw dagelijkse waterinname zou moeten zijn, en stuurt je reminders wanneer het tijd is om weer een glas water achterover te slaan. Handig! 

Vind je “gewone” water trackers saai of ben jij iemand die goed werkt met beloningen? Dan is Plant Nanny wat voor jou. In deze app groeit jouw Tamagotchi-achtige plant iedere dag dat het je lukt genoeg te drinken en verdien je zaden om nieuwe exotische plannen vrij te spelen. Gehydrateerd blijven was nog nooit zo leuk.

Hou het bij de hand

Uit het oog, uit het hart en dat geldt ook voor je waterinname. Ben je het vergeetachtige type? Zorg er dan voor dat je glazen in het zicht staan. Zet ze midden op tafel of op plekken waarvan je zeker weet dat je er langs komt. Zo word je iedere keer op een subtiele manier eraan herinnerd dat het weer tijd is wat te drinken. 

Foto: unsplash

Happy hydrating

Kortom, met deze tips heb jij altijd een appeltje voor de dorst! Proost op een lang, gelukkig en goed gehydrateerd leven.

Deel dit bericht op Social Media


Vond je dit een leuk bericht? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Je ontvangt dan wekelijks jouw shot energie in je mailbox!

Continue Reading

Nog meer Leef

To Top