Goed Nieuws op Social Meda

Column

Zes levenslessen

Ik ben gedoopt. Niet onlangs hoor, maar vlak na mijn geboorte. Ik weet er niets meer van, maar blijkbaar vond ik het prima dat de priester wat water over mijn gezichtje kletste. Ik ben ook dol op water, dus wat dat betreft logisch. Vervolgens heb ik niet de heilige communie gedaan. Als ik me het goed herinner was dit met name omdat mijn ouders het onzin vonden dat de communie meer draaide om de cadeaus dan de boodschap die er eigenlijk achter zit. Ik weet nog dat ik er van baalde, maar alleen maar omdat mijn vriendinnetjes van die mooie jurken hadden voor hun feest. Dus wat dat betreft hadden mijn ouders groot gelijk. Ik had geen idee wat de communie echt inhield en nu eigenlijk nog steeds niet.

Meer dan alleen lucht

Ik ben opgegroeid met de wetenschap dat er meer is tussen hemel en aarde dan oneindig veel lucht. Opgegroeid met de kennis dat er iets is dat de moeite waard is om in te geloven. Maar we werden wel vrij gelaten met de invulling daarvan. Daar ben ik mijn ouders erg dankbaar voor. Mensen die een ander hun geloof proberen op te dringen, begrijp ik ook niet. Er is toch geen enkele God, of spirituele leider die dat zou willen? Geloof zit in je hart en in je ziel, in het diepste van je kern. Zelf wanneer je niets gelooft doe je dat toch met volle overtuiging? Ik vind het een fascinerend iets, hét geloof.  Ik zal jullie niet vervelen met wat ik precies wel of niet geloof, maar ik deel wel graag een overtuiging met jullie. Een overtuiging van een aantal moralen die, naar mijn mening, ieder geloof ondersteunen.

De zes moralen

Ik geloof dat wanneer iedereen zich zou houden aan deze lessen, dat niet alleen je eigen leven, maar dat van de wereld mooier zou worden. De ene ‘les’ hing bij mijn oma op de wc-deur, de andere les werd mij op school meerdere malen verteld, en weer een andere les heeft het leven mij geleerd.
Ben je er klaar voor?

  • Voor je praat, eerst luisteren
  • Voor je iets uitgeeft, eerst verdienen
  • Voor je iets schrijft of zegt, eerst nadenken
  • Voor je het opgeeft, eerst nog eens proberen
  • Voor je iets wenst, er eerst in geloven
  • Voor je doodgaat, eerst leven

Titelfoto: Pam Williams – Pexels

Deel dit bericht op Social Media


Vond je dit een leuk bericht? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Je ontvangt dan wekelijks jouw shot energie in je mailbox!

Continue Reading

Ik schreef volgens mijn moeder eerder dan ik praten kon. Ik schrijf ruim 18 jaar columns voor diverse doeleinden. Daarnaast ben ik oprichter en eindredacteur van de Feel Good Glossy Vita Magazine & HX Magazine. Ik heb in mei 2020 mijn eerste Kinderboek gepubliceerd: Stip. Over een verdrietig lieveheersbeestje met maar één stipje. Samen met mijn dochter Sira (13) heb ik mijn tweede Kinderboek Paul, de Slak gepubliceerd. Over een slakje dat zich nergens thuis voelt. Daarbovenop heb ik de twee liefste dochters van de wereld, drie schattigste hondjes die je ooit hebt gezien én de allerleukste man ooit aan de haak geslagen. Want sprookjes die schrijf je toch lekker zelf? ;)

Nog meer Column

To Top