Goed Nieuws op Social Meda

Column

Voorspelbaarheid graag!

‘Ik zoek een spontane partner met humor die van strandwandelingen houdt’, de cliché omschrijving van menig datingprofiel. Maar we houden helemaal niet van spontaan, sterker nog we zijn verzot op voorspelbaarheid. Hebben ze in jouw vaste supermarkt grondig verbouwd? Dan ben jij waarschijnlijk geïrriteerd en misschien stiekem zelfs wel een beetje van slag. We willen namelijk graag weten wat ons te wachten staat. Onzekerheid is voor de meeste mensen super lastig om mee om te gaan.

Voorspellingen

Daarom ben ik ook, net als de meeste mensen, dol op voorspellingen. Bijvoorbeeld tijdens het EK en dan vooral voorspelling van bijzondere dieren die het belachelijk vaak goed hebben. Waar zijn die dieren nu trouwens? Als mensen bij een waarzegster zijn geweest wil ik ook altijd alles weten. Ik ben er zelf ook weleens geweest. Er werd mij verteld dat ik een bestseller zou schrijven. Misschien dat ik daarom ook twee kinderboeken heb durven uitgeven, niet dat dit bestsellers zijn geworden, maar zonder die voorspelling had ik het wellicht niet gedurfd. Zo’n voorspelling omvat een stukje hoop, een vleugje bevestiging.

Nanofabricator & Hologrammen

Maar er zijn er ook voorspellingen die ik liever niet had willen weten. Bijvoorbeeld over de nanofabricator. Dit apparaat kan moleculen op elke mogelijke manier rangschikken, en produceert zo alles wat je kunt bedenken. Ook eten. We hebben straks genoeg aan een paar zorgvuldig afgestemde moleculen. Klinkt dat wonderlijk? Jazeker! Klinkt dat gezellig? Nee, toch!?

Ik wil gewoon naar mijn favoriete groenteboer en bakker blijven gaan, uitgebreid koken en lekker tafelen. Iets anders wat is voorspeld, en waar ik niet direct super enthousiast van word, is het feit dat je straks niemand meer hoeft te appen of bellen. Je denkt gewoon, bijvoorbeeld aan je beste vriendin en haar hologram verschijnt voor je gezicht. Kletsen hoeft niet, want onze breinen kunnen direct met elkaar communiceren. Klinkt dat vet? Jazeker! Klinkt dat gezellig? Nee, toch?!

Ik merk sowieso steeds meer dat ik behoefte heb aan minder. Minder alles tegelijk moeten doen. Dus ik stop daarmee met ingang van nu. Ik ga alleen nog maar monotasken. En af en toe een leuke voorspelling uiten. Bijvoorbeeld dat we ondanks alles een prachtig, mooie zomer tegemoet gaan. Waar we massaal beseffen hoe ongelooflijk belangrijk de ogenschijnlijk onbelangrijke dingen zijn. Zo, het is voorspeld. Dus dan gaat het gebeuren! Ik heb er nu al zin in.

Photo by Asad Photo Maldives from Pexels

Deel dit bericht op Social Media


Vond je dit een leuk bericht? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Je ontvangt dan wekelijks jouw shot energie in je mailbox!

Continue Reading

Ik schreef volgens mijn moeder eerder dan ik praten kon. Ik schrijf ruim 18 jaar columns voor diverse doeleinden. Daarnaast ben ik oprichter en eindredacteur van de Feel Good Glossy Vita Magazine & HX Magazine. Ik heb in mei 2020 mijn eerste Kinderboek gepubliceerd: Stip. Over een verdrietig lieveheersbeestje met maar één stipje. Samen met mijn dochter Sira (13) heb ik mijn tweede Kinderboek Paul, de Slak gepubliceerd. Over een slakje dat zich nergens thuis voelt. Daarbovenop heb ik de twee liefste dochters van de wereld, drie schattigste hondjes die je ooit hebt gezien én de allerleukste man ooit aan de haak geslagen. Want sprookjes die schrijf je toch lekker zelf? ;)

Nog meer Column

To Top