Goed Nieuws op Social Meda

Column

Joepie, ’t regent alweer!

Een column op goednieuws.nl lezen met de titel: Joepie, ’t regent? Dat klinkt wellicht tegenstrijdig. Maar regen heeft veel voordelen. Ik word altijd blij van regen. Dat zit in de familie, denk ik. Want mijn moeder zei altijd: “Zie regen als de liefde die de hemel heeft voor de aarde.” En mijn oma zei: “Als het donker is zoek naar sterren en als het regent zoek naar regenbogen.” Mijn overgroot-oma op haar beurt: “Na regen komt zonneschijn.” En mijn over-over-grootoma: “Zo, nu zijn de plantjes ook weer blij!”

En ik? Ik vertel mijn dochters altijd over het mooie Italiaanse bijgeloof. Want daar zijn ze van mening dat dansen in de regen geluk brengt. Dus dat doen we graag. Waarbij mijn jongste ooit blij uitriep: “Mama, regen is confetti uit de lucht!”

God aan het huilen

Ik begrijp het wel hoor, dat sommige mensen verdrietig worden van dagen regen achter elkaar. Dat zijn waarschijnlijk de mensen wiens oma’s zeiden dat God aan het huilen is wanneer het regent. Dan ga je vanzelf meehuilen als het regent. Had jij zo’n moeder of oma? Draai het dan snel om, zeker bij een eventuele volgende generatie, want alles draait om de mindset!

Some people feel the rain, others just get wet

Goed voor je haar

Wanneer je bij wat miezerige druppeltjes, maar ook bij hevige stortvloed denkt aan de voordelen van regen, dan wordt het vanzelf beter. Denk aan hoe blij alle planten en bomen zijn. En wanneer je naar buiten gaat is het ook fijn om te weten dat het goed is voor je haar. Er zit geen kalk in regen waardoor je haar lekker zacht wordt en het vaak ook nog een mooie natuurlijke slag of krul krijgt. En wat te denken van alle superleuke spelletjes die je met je kinderen doet als het regent. Lekker in de plassen springen en bootjes maken van kurken bijvoorbeeld. De lucht ruikt ook zoveel frisser en lekkerder net na een goede regenbui.

Als je nu denkt die Peeters is echt gek; het enige goede aan de lockdown is dat je met regen niet naar school of werk hoeft te gaan. Nou, yes! Dan heb je ook iets positiefs te pakken.

Some people feel the rain

Mocht je regen nou echt vies vinden, geniet dan van het feit dat je lekker binnen zit en niet naar buiten hoeft. Muziekje aan, kaarsjes aan, warm kopje thee of goed glas wijn en genieten van de regen die tegen het raam tikt. Maar ben je toe aan iets nieuws, een positieve mindset, een out of your comfortzone momentje? Probeer dan het volgende: ga eens naar buiten en voel de regen op je huid. Ga er in staan met je ogen dicht en voel. Het is vaak niet eens koud. Het is exact wat Bob Marley ooit zei: “Some people feel the rain, others just get wet.”

Titelfoto: Freddie Marriage – Unsplash

Deel dit bericht op Social Media


Vond je dit een leuk bericht? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Je ontvangt dan wekelijks jouw shot energie in je mailbox!

Continue Reading

Ik schreef volgens mijn moeder eerder dan ik praten kon. Ik schrijf ruim 18 jaar columns voor diverse doeleinden. Daarnaast ben ik oprichter en eindredacteur van de Feel Good Glossy Vita Magazine & HX Magazine. Ik heb in mei 2020 mijn eerste Kinderboek gepubliceerd: Stip. Over een verdrietig lieveheersbeestje met maar één stipje. Samen met mijn dochter Sira (13) heb ik mijn tweede Kinderboek Paul, de Slak gepubliceerd. Over een slakje dat zich nergens thuis voelt. Daarbovenop heb ik de twee liefste dochters van de wereld, drie schattigste hondjes die je ooit hebt gezien én de allerleukste man ooit aan de haak geslagen. Want sprookjes die schrijf je toch lekker zelf? ;)

Nog meer Column

To Top