Goed Nieuws op Social Meda

Column

Hoe word je gezond 100?

Ik ben echt heel vrolijk op het moment dat ik dit typ. Ik ben namelijk sinds de intrede van corona bezig met mijn gezondheid. Dat vond ik altijd al belangrijk, maar nu heb ik de tijd om me er ook echt mee bezig te houden. En daarnaast lijkt mij een goede gezondheid en je weerstand boosten dé manier om niet ziek te worden.

De voor de hand liggende zaken heb ik aangepast zoals: minder junkfood, meer bewegen, meer vitamine D en voornamelijk onbewerkt eten. Ik ben ook altijd op zoek naar de beste tips om 100 te worden. Zo eet ik twee keer in de week broccoli met kurkuma, want dat is een soort wondercombinatie. Helaas smaakt het niet echt zo… Ook begin ik iedere ochtend met een ijskoude douche, oké, tot mijn knieën dan, maar het begin is er.

Beste tip ooit

Heel eerlijk? Af en toe is compleet gezond leven best wel eens saai. En heb je gewoon zin in iets geks. Toen vond ik Lucia en háár advies en daar werd ik wel vrolijk van. Lucia is een dame van 105 jaar oud. Laat dat even op je inwerken. Ruim honderd jaar! Zij heeft twee Wereldoorlogen meegemaakt en twee pandemieën (en drie huwelijken).

Op haar 105de verjaardag bleek ze corona te hebben, ook dat heeft ze fluitend doorstaan. Nu heeft ze haar geheim onthuld waarmee ze zo oud en vitaal is gebleven. Ik dacht bij mezelf. Wat het ook is, ik ga het ook doen! Dus ik hoopte vurig dat het niet iets vreselijks was als levende krekels eten of iedere dag je voeten wassen in je eigen ochtendurine.

Halleluja; rozijntjes

De tip om gezond 100 te worden is… ’tromgeroffel’: iedere ochtend negen rozijntjes eten die ze de hele nacht heeft laten weken in gin. Halleluja!
Dat kan ik ook wel opbrengen. Dus ik heb gisteren een hele zak rozijntjes gekocht en direct in een halve liter gin gegooid. Vanmorgen begon ik, braaf als ik ben, direct met de negen rozijntjes. Op een nuchtere maag, want alles voor een goede gezondheid.

Om 10.00 uur bij de koffie vroeg ik me af of nu zes of negen rozijntjes gepakt? Dus ik nam er voor de zekerheid nog een stuk of drie of vier. Maar toen ik net begon aan dit ‘hoe-word-ik-fluitend-100-blog’ vroeg ik me af of de rozijntjes wel echt doordrenkt waren met de gin? Het is natuurlijk wel belangrijk als ik deze tip omarm en uitspreek dat het wel écht werkt.

Dus ik nam er nog een en stopte deze in mijn mond om er langzaam op te zuigen. Twee is nog beter, dacht ik, anders proef je het niet zo goed natuurlijk. Maar ik wil eigenlijk wel honderdenvijfentwintig worden. Zou ik dan nog meer rozijntjes moeten eten? Ja, ik denk het ook. Ik vind dit dus echt een goede tip.

Ik sta deze column inmiddels zingend af te maken, (en ’t klinkt prachtig) dus die rozijntjes zijn ook nog eens goed om verborgen talenten naar boven te toveren. Niet normaal! Moet jij ook proberen. Ik ga even kijken of ik nog een paar van die rozijntjes heb en verf… Tot volgende week!

Titelfoto: Erda Estremera – Unsplash

Deel dit bericht op Social Media


Vond je dit een leuk bericht? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Je ontvangt dan wekelijks jouw shot energie in je mailbox!

Continue Reading

Ik schreef volgens mijn moeder eerder dan ik praten kon. Ik schrijf ruim 18 jaar columns voor diverse doeleinden. Daarnaast ben ik oprichter en eindredacteur van de Feel Good Glossy Vita Magazine & HX Magazine. Ik heb in mei 2020 mijn eerste Kinderboek gepubliceerd: Stip. Over een verdrietig lieveheersbeestje met maar één stipje. Samen met mijn dochter Sira (13) heb ik mijn tweede Kinderboek Paul, de Slak gepubliceerd. Over een slakje dat zich nergens thuis voelt. Daarbovenop heb ik de twee liefste dochters van de wereld, drie schattigste hondjes die je ooit hebt gezien én de allerleukste man ooit aan de haak geslagen. Want sprookjes die schrijf je toch lekker zelf? ;)

Nog meer Column

To Top