Goed Nieuws op Social Meda

Column

Hekserij en vogelpoep

Ik volg een opleiding tot heks. Dat klinkt waarschijnlijker spannender dan het is. Want mocht je niets weten van hekserij, dan kan ik me voorstellen dat je denkt dat we recepten verzinnen van soep met paddenogen en spinnenpoten. Dat ik konijnenpootjes aan zilveren kettinkjes maak als talisman, of naakt met mijn medeheksen rondom een meer dans, in het maanlicht.

Maar dat is het niet. We leren onder andere vertrouwen op je eigen intuïtie, de kracht van je eigen gedachten en wat de natuur allemaal voor ons kan doen. De basis is dus alles behalve zweverig maar juist aards en nuchter.
Maar wel met sprankeltjes magie, zoals het leren van spreuken. Om te oefenen wenste ik dat ik iets leuks zou ontvangen wat ik zou kunnen gebruiken de aankomende dagen. En ja, hoor, we wonnen het vogelboek van de Postcodeloterij. Net voordat ik met mijn zus een paar dagen naar Drenthe ga om te gaan wandelen. Bij het boek zit ook een handige gids die je leert snel vogels te herkennen. Ik hoop een ijsvogel en een raaf te mogen zien!

Schijt!

Ineens denk ik terug aan een herinnering van ruim tien jaar geleden. Ik stond te wachten bij een frietkraam en daar wemelde het van de meeuwen die bij iedereen probeerden frietjes te pikken. Mensen waren aan het vloeken op die ‘schijtvogels’. Ik vond het echt een mooi tafereeltje. Ik sta hard te lachen om een grote, stoere vent die als een klein kind zijn frietje beschermt met zijn jas toen het gebeurde; een meeuw poept op mij. Het druipt zo van mijn haar, via mijn oor, op mijn schouder.

Terwijl ik verbaasd naar de witte brij op mijn schouder kijk, krijg ik van iemand een servetje. ‘Wat fijn voor je!’ roept deze dame blij. ‘Dat het niet in mijn frietje is, bedoel je?’ vraag ik verbaasd. ‘Nee, als een vogel op je hoofd poept dan betekent dit dat je een financiële meevaller krijgt binnenkort.’ Oh, dat verandert de zaak. Ik lach breed terwijl ik de poep uit mijn haar veeg en van mijn jas. Exact een week later win ik voor het eerst, en tot nu toe voor het laatst, iets in de loterij.

Mindset

Of het nu werkelijk aan die ene meeuw lag dat ik geld won, zal ik niet beweren. Maar het veranderde wel mijn hele mindset. Want op dat moment, met name door die ongelooflijk enthousiaste blik van die vrouw, voelde ik me eerder uitverkoren dan ondergescheten. En zelfs nu, dik tien jaar later moet ik er nog met een glimlach aan terugdenken. Dus ik hoop dat jullie allemaal een mooie weekend krijgen en dat er maar lekker op je hoofd mag worden gepoept. Ik gun het je!

PS In september ga ik HX Magazine starten met een vriendin. Wil je hier meer over weten? Kijk dan hier!

Titelfoto: freestocks.org from Pexels

Deel dit bericht op Social Media


Vond je dit een leuk bericht? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Je ontvangt dan wekelijks jouw shot energie in je mailbox!

Continue Reading

Ik schreef volgens mijn moeder eerder dan ik praten kon. Ik schrijf ruim 18 jaar columns voor diverse doeleinden. Daarnaast ben ik oprichter en eindredacteur van de Feel Good Glossy Vita Magazine & HX Magazine. Ik heb in mei 2020 mijn eerste Kinderboek gepubliceerd: Stip. Over een verdrietig lieveheersbeestje met maar één stipje. Samen met mijn dochter Sira (13) heb ik mijn tweede Kinderboek Paul, de Slak gepubliceerd. Over een slakje dat zich nergens thuis voelt. Daarbovenop heb ik de twee liefste dochters van de wereld, drie schattigste hondjes die je ooit hebt gezien én de allerleukste man ooit aan de haak geslagen. Want sprookjes die schrijf je toch lekker zelf? ;)

Nog meer Column

To Top