Goed Nieuws op Social Meda
Maan

Column

De magie van de maan

Voel jij je beter of slechter tijdens een volle maan? Of heb je geen idee?
Er zijn namelijk nog steeds hele volksstammen die niet geloven in de kracht van de maan. Bizar, want zelfs het fenomeen van eb en vloed wordt gestuurd door de maan. Geen simpel fabeltje, maar een ‘simpel’ feitje. Het is de kracht én de magie van de maan.

Het is morgen, zaterdag 27 februari, trouwens volle maan. Eigenlijk komt het er op neer dat de maan je gevoelens versterkt. Conflicten die sluimeren kunnen naar boven komen, maar ook stille romantische gevoelens of goede ideeën kunnen ineens schreeuwend aan de oppervlakte verschijnen.
Veel mensen voelen zich heerlijk energiek, maar minstens zoveel mensen zijn een tikkeltje boos of hebben een gevoel van onbalans.

Word jij een weerwolf?

Hier komt de legende van de weerwolf vandaan. Mensen die ineens echt agressief worden. Alcoholgebruik ligt hoger, dus het was in de kroegen (wanneer deze open waren) tijdens volle maan ook drukker. En ook de politie heeft het drukker tijdens een volle maan. Vroeger bestond er nog zoiets als maanziekte. Als iemand een misdaad had gepleegd tijdens een volle maan kon hij of zij daadwerkelijk worden vrijgesproken. Misschien bestaat maanziekte nu ook nog wel, maar je krijgt (helaas) geen vrijbriefje meer…

Geen ramen wassen met volle maan

Ik let nog niet zolang op de maanstand hoor. Maar als je het eenmaal doet is het best opvallend. Ik heb zelfs een app gedownload over de maan. Deze vertelt bijvoorbeeld wat er wel en niet geschikt is die dag. Bijvoorbeeld wat de perfecte dag is om zaadjes te planten of wanneer je beter niet je ramen kunt wassen. Echt? Ja, echt! Ik geef wel eerlijk toe dat ik deze app een beetje misbruik; zo was ik die dag mijn haar, maar niet de vloer, want tja dat zei mijn maan-app immers.

Maak zelf maanwater

Wist je dat je ook heel eenvoudig maanwater kunt maken? Het is zo simpel als het klinkt. Je neemt een (glazen) fles en vult deze met water. Dan zet je de fles in het licht van de volle maan. Zet het neer na zonsondergang en haal het weg voor zonsopgang. Dat mag buiten maar ook op de vensterbank als je bang bent dat een bever je fles leegdrinkt bijvoorbeeld.

Met dat maanwater kun je jouw plantjes water geven, dat vinden ze extra lekker. Je kunt het ook zelf opdrinken wanneer je wat extra energie kunt gebruiken. Maak het extra bijzonder door kruiden of edelstenen toe te voegen, of fluister lieve woordjes tegen je water en doe er een briefje bij. Je kunt het zo magisch maken als je zelf wilt.

Ik vind de maan naast magisch, vooral prachtig! Wat ik zo prachtig vind aan de maan is niet alleen de volle maan, maar juist alle fases. Het herinnert mij aan het feit dat in welke fase je ook lijkt te zitten in je leven, je toch altijd heel bent.

Titel: Ganapathy Kumar – Unsplash

Deel dit bericht op Social Media


Vond je dit een leuk bericht? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Je ontvangt dan wekelijks jouw shot energie in je mailbox!

Continue Reading

Ik schreef volgens mijn moeder eerder dan ik praten kon. Ik schrijf ruim 18 jaar columns voor diverse doeleinden. Daarnaast ben ik oprichter en eindredacteur van de Feel Good Glossy Vita Magazine & HX Magazine. Ik heb in mei 2020 mijn eerste Kinderboek gepubliceerd: Stip. Over een verdrietig lieveheersbeestje met maar één stipje. Samen met mijn dochter Sira (13) heb ik mijn tweede Kinderboek Paul, de Slak gepubliceerd. Over een slakje dat zich nergens thuis voelt. Daarbovenop heb ik de twee liefste dochters van de wereld, drie schattigste hondjes die je ooit hebt gezien én de allerleukste man ooit aan de haak geslagen. Want sprookjes die schrijf je toch lekker zelf? ;)

Nog meer Column

To Top