Goed Nieuws op Social Meda
Photo by Henley Design Studio from Pexels

Column

Bespaartips

Ik kreeg gisteren een appje met de vraag wanneer het leven weer normaal wordt. De verzender zat met de handen in het haar en haar ooit vette spaarvarken was al een tijdje ontzettend leeg. Ik had geen antwoord op haar vraag, maar wél wat tips om flink te besparen en geld over te houden.

Zo heb ik een vriendin met pasgeboren baby. Zij gooit het badwater nooit weg, maar gebruikt dit om de wc mee door te spoelen. Dit kan natuurlijk ook met gewoon bad- of douchewater. Zo gebruik ik altijd water waar ik eitjes in heb gekookt om mijn planten water te geven, zit zelfs extra kalk en dat vinden ze lekker! Nog een voordeel; sparen op andere vaste lasten is simpelweg super romantisch. Kaarslicht in plaats van lampen, samen onder een dekentje in plaats van de verwarming omhoog én samen douchen.

Bijverdienen

Waar je ook gemakkelijk geld mee kunt bijverdienen is je auto af en toe laten staan en de fiets te pakken. Moet je toch de weg op, overweeg dan eens om je auto te laten bestickeren met reclame van een of ander bedrijf. Je hebt het alleen niet voor het uitkiezen. Dus wellicht rijd je dan een tijdje rond met: ‘Jozef’s Timmerwerken al meer dan 2.000 jaar een begrip’ op je auto.

Ook grondig opruimen en overbodige spullen online zetten is, naast een opgeruimd huis, leuk voor de portemonnee. Denk nu niet: wat moet een ander met die rommel? Want naast dat je het blijkbaar zelf ook ooit nodig had vragen mensen de vreemdste dingen. Check ’t maar in de ‘Gezocht’-rubriek in de krant. ‘Gezocht: wit theepotdekseltje met groene stipjes wat op mijn groene Arzberg theepot past. N.B. Hoeft niet van Arzberg te zijn.’ 

Onderhandelen

Moet je toch iets aanschaffen, vergeet dan niet te onderhandelen. Ik zorg dat ik altijd netjes gekleed ben bij de aanschaf van grotere aankopen, beter overdressed dan underdressed in dit geval. Dan vraag ik bij binnenkomst direct om diegene die in staat is beslissingen te nemen. Vervolgens kijk ik dromerig uit het raam en vraag vriendelijk; hoeveel is de lente (winter-zomer-herfst) korting? Wanneer iemand mij dan glashard vertelt niet te doen aan seizoenskorting, zet ik mijn meest sippe gezicht op. ‘Sorry, ik kan ook echt niet onderhandelen, maar als ik thuiskom met dit product voor de vraagprijs, dan lacht mijn man mij vierkant uit.’ Korting gegarandeerd.

Oh, en zit je nu direct omhoog en moet je snel iets lenen? Leen het dan van een pessimist, want die zal het toch niet terug verwachten! Oke, dat was flauwekul maar de aller-allerbelangrijkste tip ligt voor de hand he? Spullen maken nooit gelukkig. Wie rijkdom zoekt in materie zal armoede vinden!

Fotocredits: Photo by Henley Design Studio from Pexels

Deel dit bericht op Social Media


Vond je dit een leuk bericht? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Je ontvangt dan wekelijks jouw shot energie in je mailbox!

Continue Reading

Ik schreef volgens mijn moeder eerder dan ik praten kon. Ik schrijf ruim 18 jaar columns voor diverse doeleinden. Daarnaast ben ik oprichter en eindredacteur van de Feel Good Glossy Vita Magazine & HX Magazine. Ik heb in mei 2020 mijn eerste Kinderboek gepubliceerd: Stip. Over een verdrietig lieveheersbeestje met maar één stipje. Samen met mijn dochter Sira (13) heb ik mijn tweede Kinderboek Paul, de Slak gepubliceerd. Over een slakje dat zich nergens thuis voelt. Daarbovenop heb ik de twee liefste dochters van de wereld, drie schattigste hondjes die je ooit hebt gezien én de allerleukste man ooit aan de haak geslagen. Want sprookjes die schrijf je toch lekker zelf? ;)

Nog meer Column

To Top