Goed Nieuws op Social Meda

Leef

Zo helpt Kite4Life je aan een pieker-pauze

(Ex)kankerpatiënten kunnen via de Kite4Life Foundation (Kite4Life) kennismaken met de kitesurfsport. Oprichter Baris Soyogul is het rolmodel van de stichting. Zijn ziekte en herstel staan aan de basis van de stichting die sinds 2019 al meer dan 45 deelnemers mocht verwelkomen. Een even mooi als stoer initiatief vinden wij.

Behoefte aan een pieker-pauze

Jonge kinderen die in aanraking komen met de ziekte, hebben behoefte aan een pieker-pauze. Even loskomen van alles sores. Speciaal voor deze jonge kinderen lanceert Kite4Life daarom dit jaar Kite4Kids. Met Kite4Kids krijgen families de mogelijkheid om samen (opnieuw) in beweging te komen. Zo ervaren ze de positieve invloed van vliegeren op het lichamelijk, psychisch en sociaal herstel. 

De deelnemende kitesurfscholen langs de Nederlandse kust stellen kosteloos mankracht beschikbaar. De kinderen krijgen met ‘trainer kites’ (lesvliegers) de beginselen van de kitesurfsport bijgebracht. De hiervoor benodigde kites wil Kite4Life heel graag doneren aan de deelnemers en lanceert daarom een crowdfunding actie.

Crowdfunding

Tijdens de speciale Kite4Life on Tour staat de lancering van Kite4Kids en deze crowdfunding actie centraal. Met deze tocht brengt Baris het belang van de pieker-pauze voor kinderen onder de aandacht. Op 6 maart start de zesdaagse wandel & fietstour vanaf Brouwersdam, Zeeland. En op 11 maart ligt de finishplaats in Workum, Friesland. Deze tocht brengt oprichter Baris onder andere langs kitesurfscholen, deelnemers en echte kite pro’s. Tijdens de tour krijgen we inkijkjes in het leven van Baris en zijn gasten.

Het ultieme doel is om 100 vliegers te doneren voor Kite4Kids. Met het mooie bedrag van EUR 10.000 kan dit doel worden gerealiseerd. Dat moet lukken toch? Doneren kan via deze link. Je kunt de tour volgen via Instagram op @kite4lifefoundation.

Meedoen?

Voor het 2021 seizoen hebben zich al 36 personen opgegeven en er is nog plek voor 16. Alle deelnemers vanaf 12 jaar worden verwelkomd. Registreren kan hier.

Dit gun je toch iedereen?

Titelfoto: North Sea Watersports, Zandvoort

Deel dit bericht op Social Media


Vond je dit een leuk bericht? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Je ontvangt dan wekelijks jouw shot energie in je mailbox!

Continue Reading

Alweer vijf jaar geleden kwam ik tot de conclusie dat ik meer behoefte had aan goed nieuws en leuke verhalen. Die ontdekkingsreis heeft uiteindelijk geleid tot het opzetten van deze website, met goed nieuws en leuke verhalen voor jullie allemaal.

Nog meer Leef

To Top