Goed Nieuws op Social Meda

Natuur

Zo beleef je de lente

Het kriebelt aan alle kanten. En dat geldt niet alleen voor de mensen die last hebben van hooikoorts. De lente komt eraan! De krokussen laten zich zien, de dagen worden langer en de vogels zijn druk in de weer met hun nestjes. En weet je wat nou zo leuk is? De Vogelbescherming biedt ons een inkijkje in al die verschillende vogelnestjes.

Broeden maar

Niet alleen wij hebben de lente in onze bol. Dat geldt des te meer voor de vogels om ons heen. Want die nestjes bouwen ze met een reden; om te broeden. Al sinds 2007 laat de Vogelbescherming ons door middel van live webcams meegenieten van het reilen en zeilen van een hoop Nederlandse broedvogels. Een soort Big Brother voor vogels zeg maar. En geloof ons, de vogels doen nauwelijks onder voor de taferelen die zich daar afspelen.

Typische vogelmaniertjes

Zo ben ik zelf groot fan van de bosuil. De bosuil heeft van die typische vogelmaniertjes. Het ene moment speelt ze met de camera en brengt ze je in vervoering met haar prachtige kijkers, om het volgende moment te doen alsof je niet bestaat door je met de nek aan te kijken. En die nek kan ze met gemak 180 graden draaien, dus dan weet je het wel. Ondertussen peuzelt ze aan een van de muizenlijkjes die ze om zich heen heeft verzameld. Een ware femme fatale.

Of wat te denken van de slechtvalk? Het slechtvalkenpaar broedt op een communicatietoren nabij het dorpje De Mortel in Noord Brabant, op maar liefst 130 meter hoogte. Wat een fenomenaal uitzicht moet dit koppeltje hebben. Als de jongen eenmaal zijn uitgekomen vliegen ze na 40-46 dagen uit het nest. Ik kan me zo voorstellen dat ze die tijd gebruiken om te wennen aan de gedachte dat ze zich 130 meter naar beneden mogen storten.

Birds bingen

De bosuil en de slechtvalk zijn slechts een greep uit het aanbod. Je hebt webcams met een ooievaar, een oehoe en zelfs een zeearend. Komende tijd kan je dus naar hartenlust vogels bingen op de site van de Vogelbescherming. Zo beleef je de lente!

Foto: Geronimo Giqueaux – Unsplash

Titelfoto: James Toose – Unsplash

Deel dit bericht op Social Media


Vond je dit een leuk bericht? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Je ontvangt dan wekelijks jouw shot energie in je mailbox!

Continue Reading

Alweer vijf jaar geleden kwam ik tot de conclusie dat ik meer behoefte had aan goed nieuws en leuke verhalen. Die ontdekkingsreis heeft uiteindelijk geleid tot het opzetten van deze website, met goed nieuws en leuke verhalen voor jullie allemaal.

Nog meer Natuur

To Top