Goed Nieuws op Social Meda

Natuur

Wandelen in de natuur helpt lockdown trotseren

Wandelen in de natuur helpt ons de lockdown door te komen. Dat blijkt uit Belgisch onderzoek. Bewegen in het groen maakt mensen namelijk gelukkiger en opgewekter.

30-30

In maart lanceerden het Belgische Bos+ en het CM Gezondheidsfonds voor de vijfde keer de beweegcampagne 30-30. Ze vroegen om 30 dagen lang 30 minuten te bewegen in een groene omgeving. 

De campagne viel dit jaar toevallig samen met het begin van de eerste lockdown. “De (on)gelukkige timing van de coronacrisis geeft op die manier een unieke inkijk in het effect van groen op ons (mentaal) welzijn én op de effecten van de lockdown”, staat in het rapport waarin de resultaten zijn samengebracht.

Energiepeil

Meer dan 3700 deelnemers bewogen een maand lang samen meer dan 1,2 miljoen minuten in het groen. Ze hielden in een dagboek bij hoe ze zich voelden. “Het onderzoek toont nu aan dat zowel het energiepeil als de opgewektheid van deelnemers sterk en significant stijgen gedurende de eerste drie weken”, zegt Bos+. “Het verhoogde welbevinden blijft vervolgens constant tijdens week vier. Naarmate de campagne loopt, voelen deelnemers zich beter in hun vel.”  

Deelnemers die hun omgeving als meer natuurlijk ervoeren, waren minder geneigd op te geven. Hun geluksgevoel was ook hoger dan bij mensen die in een minder natuurlijke omgeving bewogen.  

Ook in Nederland

Hoewel het een Belgisch onderzoek betreft, gelden de uitkomsten ongetwijfeld ook voor ons in Nederland. Dat wandelen ontzettend hip is vertelden we jullie al eerder. Nu cultuursnuiven voorlopig uit den boze is, kunnen we beter de heerlijke herfstlucht opsnuiven in de bossen. Maak er een gewoonte van en je zult zien dat je energieniveau omhoog gaat.

Bron: persbureau IPS / Titelfoto: Jakob Owens – Unsplash

Deel dit bericht op Social Media


Vond je dit een leuk bericht? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Je ontvangt dan wekelijks jouw shot energie in je mailbox!

Continue Reading

Alweer vijf jaar geleden kwam ik tot de conclusie dat ik meer behoefte had aan goed nieuws en leuke verhalen. Die ontdekkingsreis heeft uiteindelijk geleid tot het opzetten van deze website, met goed nieuws en leuke verhalen voor jullie allemaal.

Nog meer Natuur

To Top