Goed Nieuws op Social Meda

Natuur

Recordhoeveelheid windenergie opgewekt

Oktober was een topmaand voor windenergie in Nederland. Nog nooit eerder is zoveel windenergie opgewekt als vorige maand. Dit record hebben we te danken aan de combinatie van veel wind en de bouw van nieuwe windmolens. Iets om opgewekt van te worden!

Een stijging van 80%

Het platform Energieopwek.nl houdt de productie van duurzame energie in Nederland bij. Zij stelden vast dat in de maand oktober in totaal 7 petajoule windenergie is opgewekt. Dit is een stijging van maar liefst 80% ten opzichte van de maand ervoor! Hoge windturbines vangen dus veel wind. Deze hoeveelheid is genoeg om alle Nederlandse huishoudens een maand lang van stroom te voorzien.

Het klimaatdoel voor 2030

Van de totale stroomproductie was vorige maand bijna een derde afkomstig uit duurzame bronnen. Toch hebben we nog een lange weg te gaan, voordat we het klimaatdoel van 2030 halen. Over tien jaar wil Nederland 70% van alle elektriciteit opwekken uit duurzame bronnen. Het streven is om in 2050 helemaal geen fossiele brandstoffen, zoals aardgas en steenkool, meer te gebruiken.

Titelfoto: Arteum Ro – Unsplash

Deel dit bericht op Social Media


Vond je dit een leuk bericht? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Je ontvangt dan wekelijks jouw shot energie in je mailbox!

Continue Reading

Nog meer Natuur

To Top