Goed Nieuws op Social Meda

Leef

Nooit meer bang voor spinnen? Zo doe je dat

Een huis- of kruisspin is een hele effectieve manier om je huis en tuin vlieg- en mugvrij te houden. Toch eindigen er jaarlijks nog vele spinnen in de stofzuigerzak. De meeste mensen geven angst als reden voor het elimineren van spinnen. Daarom geeft Goednieuws.nl tips over hoe jij je spinnenangst om zeep helpt in plaats van onze achtpotige vrienden. Een win-spin-situatie dus.

Geef het beestje een naampje

Mensen zijn nu eenmaal minder snel bang voor datgene wat ze kennen, dus zorg ervoor dat je meer vertrouwd raakt met de spinnen in je leven. Hoe je dat doet? Door ze een naam te geven. Simpel en lachwekkend, maar wel effectief. Zou krijgen die enge spinnen ineens iets vertrouwds, waardoor je ze langzaam maar zeker meer als huisgenoten dan als indringers zal beschouwen. Het hoeft niet je nieuwe beste vriend te worden, maar een samenlevingscontract is buitengewoon nuttig voor beide partijen, dus geef het een kans.

Mijn eerste achtpotige vriend heette Pieter. Toen ik Pieter net leerde kennen kreeg ik het nog Spaans benauwd van spinnen dus toen Pieter op een dag wel erg dichtbij kwam was onze liefde snel voorbij. Maar na Pieter volgde Harold 1, die vele vliegen en muggen later een natuurlijke dood is gestorven. Harold 2 bivakkeert nu al een tijdje in de badkamer. Zo zie je maar weer: er is altijd hoop. Doe jezelf niet tekort en jaag je eigen Harold niet een vroegtijdige dood in! 

Foto: unsplash

Spinnen zijn banger voor jou dan jij voor hen

Verhalen over spinnen die ’s nachts je mond in kruipen of uit het niets aanvallen zijn mythes. Spinnen zijn mensenschuw en zullen dus echt niet zomaar bij je komen. Verder zal een spin je nooit bestormen, maar juist vluchten wanneer je hem benadert. Je hoeft dus geen hinderlagen te vrezen. 

Er is dus geen reden om Harold te behandelen als een vijand. Vind je zo’n nieuwe kamergenoot nou toch spannend, dan kan je hem altijd nog vangen in een glaasje en buiten vrijlaten. Of koop een spin-vriendelijke spinnenvanger. Allesbehalve Harold pletten of opzuigen!

Als alle hoop is verloren

Als je je angst voor spinnen nou echt niet kunt overwinnen en de situatie uitzichtloos lijkt, treur dan niet: er is nog hoop! Zo zijn er meerdere vormen van therapie om van je spinnenangst af te komen. Zo kan je het rustig opbouwen met behulp van een app, waarbij je tolerantie voor spinnen langzaam wordt vergroot door op je eigen tempo steeds een stapje verder te gaan. 

Voor de wat extremere gevallen is er ook een snelle manier, namelijk met behulp van bètablokkers. Met behulp van deze bètablokkers wordt het “draadje” in jouw brein dat spinnen aan angst koppelt “doorgeknipt”. Let wel: om dit draadje te kunnen doorknippen moet je angst voor spinnen eerst hevig geactiveerd worden, dus bereid je voor op een eenmalig maar heftig schrikmoment. De bètablokker-manier schijnt reuze effectief te zijn. Naar verluidt pakken zelfs de grootste arachnofoben na deze behandeling achtpoters op zonder blikken of blozen!

Foto: unsplash

Geef spinnen een kans

Kortom, spinnen zijn vrienden, geen vijanden. Of toch op z’n minst bondgenoten in de strijd tegen vliegen en muggen. Dus geef ze een kans!

Deel dit bericht op Social Media


Vond je dit een leuk bericht? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Je ontvangt dan wekelijks jouw shot energie in je mailbox!

Continue Reading

Nog meer Leef

To Top