Goed Nieuws op Social Meda

Natuur

Meer keizerspinguïns ontdekt op Antarctica

Wie houdt er nu niet van de waggelende zeevogels? Britse wetenschappers zijn al vijftien jaar naar ze op zoek met behulp van satellietbeelden. Dankzij hen weten we nu dat er flink meer keizerspinguïns op Antarctica leven dan we dachten.

Met behulp van verbeterde techniek zijn diezelfde Britse wetenschappers erachter gekomen dat er maar liefst 20% meer keizerspinguïns leven. Wereldwijd zijn er nu 61 koloniën in plaats van 50. En dat met een stukje techniek.

Poepspeuren

Keizerspinguïns leven in gebieden die niet gemakkelijk bereikbaar zijn. Wetenschappers van de British Antarctic Survey sporen de dieren op aan de hand van hun uitwerpselen. Met satellietbeelden speuren ze naar bruin-rode vlekken in de witte massa. Zo kunnen ze gebieden in kaart brengen die voor de mens vrijwel onbereikbaar zijn. 

Deze verbeterde techniek heeft ertoe geleid dat de Copernicus Sentinel-2 satelliet elf nieuwe kolonies van keizerspinguïns ontdekte. Volgens de Britten moet de totale populatie nu opgeschaald worden naar tussen de 265.500 en 278.500 broedparen. 

Stukje marcheren

Dat er meer keizerspinguïns zijn dan gedacht is natuurlijk goed nieuws. Maar het smelten van de Zuidpool maakt het wel tot een uitdaging voor ze. Laten we hopen dat ze zich uit de nesten weten te marcheren. Want marcheren kunnen ze.

Deel dit bericht op Social Media


Vond je dit een leuk bericht? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Je ontvangt dan wekelijks jouw shot energie in je mailbox!

Continue Reading

Nog meer Natuur

To Top