Goed Nieuws op Social Meda

Leef

Kom in actie! Landelijke opschoondag 20 maart

Dit jaar vindt de Landelijke Opschoondag plaats op zaterdag 20 maart. Doe mee en maak een opschoon-ommetje. Gezond voor jou én voor jouw buurt!

Corona-wandelingen

De coronacrisis zorgde ervoor dat bijna iedereen thuis bleef. En begon met wandelen. Veel mensen zagen tijdens die wandelingen door de buurt hoeveel troep er als zwerfafval rondslingert. En men ging er gelijk wat aan doen. In 2020 is het aantal opruimacties tegen zwerfafval met 16% toegenomen ten opzichte van 2019.

Word weer verliefd op je buurt

Op zaterdag 20 maart vindt voor de 19e keer de Landelijke Opschoondag plaats. Het thema van deze editie luidt ‘Word weer verliefd op je buurt’. Van een afvalvrije omgeving geniet je immers meer.

Gezond ommetje

Doe je mee met dit geweldige initiatief? Maak er een gezond opschoon-ommetje van. Vraag je vrienden, collega’s en bekenden hetzelfde te doen. Zo worden onze buurten zwerfafvalvrije zones. Schoon en gezond.

Gebruik de Ommetje app

Bewegen is belangrijk. De Ommetje app is dankzij al die wandelende mensen in korte tijd razend populair geworden. De app is ontwikkeld door de Hersenstichting. De app houdt voor je bij hoe gezond jij bezig bent. Je kunt solo maar ook in gezinsverband of met een vriendenclub de app gebruiken. Op de opruimdag maak je de positieve combi van een schonere omgeving en het oppeppen van je eigen lichamelijke en mentale fitheid.

Meld je activiteit!

Word je nu heel enthousiast en wil je je schoonmaakactie aanmelden? Of een gebied vastleggen (“deze wijk maak ik schoon!”), dat kan via www.supportervanschoon.nl. Hier vind je ook alle informatie over de Landelijke Opschoondag én wie er allemaal aan de slag gaan. In de webshop kun je eventueel spullen kopen die handig zijn bij het opruimen van zwerfafval. Maar wellicht heb je zelf nog wel oude tuinhandschoenen in je schuur liggen. Neem een flinke vuilniszak mee en start je trip!

Woon je in Haarlem of directe omgeving? Leg dan eens contact met de De Opruimtrutjes! Zij hebben diverse opruimspullen te leen, zoals prikkers.

© De Opruimtrutjes

Meer doen?

Wil je nog graag meer bijdragen dan alleen opruimen? Maak dan gebruik van de Litterati-app. Hiermee kun je het gevonden en opgeruimde afval vastleggen op je mobiele telefoon. De gegevens worden dan gebruikt voor onderzoek naar zwerfafval, waarbij ook gezocht wordt naar structurele, effectieve oplossingen. Zo kan het zwerfafvalprobleem bij de bron worden aangepakt. Dankzij jouw hulp! Veel succes en plezier op de Landelijke Opschoondag (en natuurlijk hoef je niet uitsluitend op die dag erop uit met prikker en vuilniszak) !

Deel dit bericht op Social Media


Vond je dit een leuk bericht? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Je ontvangt dan wekelijks jouw shot energie in je mailbox!

Continue Reading

Nog meer Leef

To Top