Goed Nieuws op Social Meda

Natuur

Giraf tegen verzorger: “alleen als ie ijs en ijskoud is”

Net als wij hebben de meeste dieren het ook ontzettend warm tijdens deze hittegolf. Wij trekken massaal naar het water, nuttigen verkoelende drankjes en eten ijsjes bij de vleet. Maar hoe doen beesten dat eigenlijk? Safaripark Beekse Bergen weet raad.

Als het maar ijskoud is

De verzorgers van Safaripark Beekse Bergen hebben creatieve manieren bedacht om de verschillende dieren verkoeling te geven. Zo geven zij de dieren eten in grote of kleinere ijsblokken. Dat geeft naast een speelse uitdaging om aan het voedsel te komen en ook directe verkoeling. De fruit en groente ijsjes vinden dan ook gretig aftrek. Zo blijft het grappig een stel giraffen te zien smullen van hun ijsjes.

Een verkoelde douche

Daarnaast verfrissen de verzorgers de dieren door ze nat te spuiten met de tuinslang. Menig dier is zichtbaar blij met de verkoeling van zo’n welkome douche. De bezoekers van de dierentuin kunnen genieten van dit schouwspel en plezier tussen mens en dier. Bij de olifanten kan het zomaar zo zijn dat de verzorgers jou ook van een verkwikkende douche voorzien.

Heerlijk een verkoelende plons nemen 

Dan zijn er nog de dieren die hun verkoeling in hun verblijf kunnen vinden. Zij nemen een welverdiende duik in hun privé bassin. Denk aan de ijsberen, die maar wat graag hun onderwater capriolen uitvoeren om zichzelf de nodige verkoeling te schenken. Maar ook de tijgers in Beekse Bergen zijn niet uit het water weg te slaan. Geef ze eens ongelijk met zo’n vacht. Zie ik onze huiskat nog niet doen.

Foto: Beekse Bergen

Verkoelend zomerplezier

Het is prachtig om te zien hoe wij als mensen en dieren verkoeling vinden. Het is dan ook zeer de moeite waard om op zomerse dagen de dierentuin te bezoeken. Vergeet niet zelf voor verkoeling te zorgen. Gelukkig zijn er voor ons meer dan genoeg verkoelende drankjes en ijsjes te vinden in de dierentuin. Veel zomers plezier toegewenst! 

Foto: Beekse Bergen

Beeld: Safaripark Beekse Bergen

Deel dit bericht op Social Media


Vond je dit een leuk bericht? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Je ontvangt dan wekelijks jouw shot energie in je mailbox!

Continue Reading

Alweer vijf jaar geleden kwam ik tot de conclusie dat ik meer behoefte had aan goed nieuws en leuke verhalen. Die ontdekkingsreis heeft uiteindelijk geleid tot het opzetten van deze website, met goed nieuws en leuke verhalen voor jullie allemaal.

Nog meer Natuur

To Top